17 травня 2024, 14:54

"Путін сказав..." – Подоляк пояснив, як пов'язані між собою змова генералів і заміна Шойгу на Білоусова

Путін замінив Шойгу на Білоусова, щоб прибрати потенційну змову генералів, вважає Михайло Подоляк.

"Путін сказав..." – Подоляк пояснив, як пов'язані між собою змова генералів і заміна Шойгу на Білоусова

Суть заміни Шойгу на Бєлоусова полягає у тому, що Путін прибрав потенційну змову генералів, за якою могла стояти той ж Шойгу разом із Патрушевим. Таким чином, Путін ліквідував Політбюро 2.0. Він сказав: "Я диктатор, і немає ніякого тандему Путін - Патрушев, є тільки Путін".

Таку думку висловив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в інтерв'ю Катерині Соляр для "24 каналу".

Водночас політик підкреслив, що є й інша причина призначення нового міністра оборони у РФ, яка стосується вже економіки. Це зниження індексу корупції у Міноборони. Раніше там 50% йшло у кишені Шойгу, а до цього Сердюкова, а 50% - на фінансування якихось дивних ініціативних програм.

"Робот-зброя, всякі там "зоряні війни". Пам'ятаєте, як Шойгу розповідав ще у 2018-му чи 2019 році, що у них є роботи, які вміють воювати?" - зазначив Подоляк.

Також радник керівника ОПУ не погодився з тезою про те, що Путін за допомогою економіста Білоусова хоче повністю перевести російську економіку на військові рейки.

"РФ не побудує Радянський Союз, незважаючи на всі спроби це зробити. Це точно. Не той рівень. Щодо Білоусова, мені здається, що йому дають занадто багато авансів. Це не креатор-економіст і не якась відома особистість в економічному світі, яка побудувала інноваційні механізми у тому чи іншому міністерстві. Ні, це звичайнісінький, банальний помічник Путіна, не більше того", - заявив Подоляк.

Потім політик висловив переконання у тому, що Росія не будуватиме високоінноваційну мілітарну економіку, тому що у неї для цього немає інтелекту, ресурсів і технологій. Сьогодні ніхто не дозволить росіянам вкрасти військові технології, тому вони йтимуть маршрутом накопичення великої кількості старого апдейтованого (оновленого - ред.) ресурсу. Цей ресурс росіяни спробують витягти з країн на кшталт Північної Кореї та африканських країн, куди раніше продавали радянську зброю, спрогнозував Подоляк.

Автор: Михаил Подоляк

Останні новини