9 травня 2024, 12:20

"Це як Друга світова", – Дикий пояснив, чого слід очікувати на фронті найближчими роками "за логікою війни"

Інтенсивність бойових дій за два роки повномасштабної війни України з РФ тільки наростала та продовжить наростати далі, спрогнозував Євген Дикий.

"Це як Друга світова", – Дикий пояснив, чого слід очікувати на фронті найближчими роками "за логікою війни"

Ветеран Російсько-української війни, екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий в інтерв'ю "Українській правді" розкритикував термін "загострення", що часто фігурує у медіапросторі.

"У нинішній війні немає поняття "загострення", тому що нічого не вщухало. У цей час, поки я говорю, хтось відбиває атаки, а когось криють артою та КАБами. І це відбувається 24 на 7. Триває одне суцільне загострення, яке почалося 24 лютого 2022 року", - висловив свою точку зору експерт.

Ба більше, інтенсивність бойових дій усі ці роки тільки наростає, підкреслив Дикий. Потім аналітик заявив, що така тенденція триватиме ще довго, тому що це не та війна, у якій потроху стає легше, це як Друга світова, де аж до закінчення війни весь час ставало тільки важче, поки нарешті одна сторона не обрушилася.

"Та й то, насправді одні з найважчих боїв були в останні дні перед капітуляцією Німеччини, тому тут саме така динаміка. Весь час тільки важче", - зробив невтішний прогноз військовий аналітик.

Крім того, Дикий відповів на запитання, чого очікувати від російських окупантів у святкові дні, зокрема, у День Перемоги 9 травня. За словами ветерана АТО, росіян часто підводить те, що вони нас представляють за певними пропагандистськими кліше. У 2022 році вони дорого за це заплатили. Але прикро, коли ми робимо те саме по відношенню до них.

"Ми колись придумали, що Росія живе сакральними датами та прив'язує серйозні бойові дії до певних днів календаря. Якщо це колись і траплялося (хоча мені важко навскидку знайти приклад), то це точно не зараз. Сьогодні росіяни живуть у двох паралельних реальностях, які одна одній абсолютно не заважають. В одній є червоні дні календаря, інавгурація, релігійний ритуал під назвою "вибори", а у другій - реальність війни, де російські генерали (далеко не дурні, але аж ніяк не генії) просто методично виконують свою роботу з досягнення перемоги над нами. І вони не розмінюються на те, щоб саме до 9 Травня понести додаткові жертви, принаймні вони вже давно такого не роблять, а ми досі про це говоримо", - пояснив Дикий.


Раніше Євген Дикий запропонував посилити відповідальність для тих, хто ухиляється від військової служби: "Можеш ризикнути, але повернутися героєм, а можеш ті самі три роки віддати на зоні".

Автор: Сеть

Останні новини