7 травня 2024, 09:13

"Через місяць ми побачимо..." – військовий експерт відповів на запитання, чого Україні чекати цього року на полі бою

Військовий аналітик Агіль Рустамзаде у загальних рисах змалював картину бойових дій цього року.

"Через місяць ми побачимо..." – військовий експерт відповів на запитання, чого Україні чекати цього року на полі бою

Ще місяць ЗСУ доведеться поступатися та десь здавати населені пункти армії РФ. Але потім Україна почне виходити на високі показники військового й економічного виснаження Росії, яка залежно від градієнта цього виснаження може прийти до думки про необхідність проведення мирних переговорів у вересні.

Таку думку висловив азербайджанський військовий аналітик Агіль Рустамзаде в інтерв'ю Дмитру Гордону, яке можна подивитися на YouTube-каналі "В гостях у Гордона".

Експерт підкреслив, що його прогноз щодо виснаження армії РФ справдиться у тому разі, якщо Україна активно випускатиме дрони, артилерійські снаряди, отримає системи ППО та буде ефективно захищатися та завдавати ударів.

"Але чудес цього року чекати не потрібно, - сказав Рустамзаде. - Ви ж бачите, що емоційні гойдалки нічого доброго не зробили з психічним станом населення. "Завтра Крим візьмемо", а у результаті війна вдовгу, яка призвела до психологічної втоми населення, тому я не прихильник того, щоб людей вводити в якісь нездійсненні мрії".

За словами аналітика, російська армія протягом двох-трьох місяців воюватиме з такою ж інтенсивністю, як і зараз. Якийсь час вона триматиме плато, тобто не провалюватиметься, але й не матиме можливості збільшити свої бойові можливості.

"РФ може збільшити кількість людей, але солдатів... Це ж не бойова одиниця. Навіть у Першу світову війну були танки та гармати. Солдати самі по собі не воюють, а у них (росіян - ред.) практично не залишилося радянського доробку артилерії, тому якихось кардинальних стрибків у зростанні бойових можливостей російської армії я наразі не бачу", - зазначив експерт.

Нагадаємо, Агіль Рустамзаде розповів, у якій точці війни перебуває Україна: "Літо буде складним".

Автор: Сеть

Останні новини