29 квітня 2024, 13:23

"Літо буде складним", – військовий експерт Рустамзаде розповів, в якій точці війни Україна

Сьогодні російські війська перебувають на піку можливостей через те, що армія України значно просіла у ресурсах, заявив Агіль Рустамзаде.

"Літо буде складним", – військовий експерт Рустамзаде розповів, в якій точці війни Україна

Сьогодні ми спостерігаємо пік можливостей російської армії та, на жаль, найнижчу відмітку українських Сил оборони. За рахунок великої кількості дронів ЗСУ вдалося ще "добре позбутися", але літо буде складним.

Такий прогноз зробив азербайджанський військовий аналітик Агіль Рустамзаде в інтерв'ю Євгенії Кутновій, яке можна переглянути на YouTube-каналі "Фабрика новин".

За словами експерта, РФ не здійснила стрибка у своїх можливостях, просто Україна ослабла. Їй не вистачає ресурсів навіть для оборони, зокрема артилерійських снарядів і мін (протитанкових і протипіхотних). Саме за рахунок цього армія РФ і тисне ЗСУ на фронті, добиваючись останнім часом певних тактичних успіхів на Авдіївському та Куп'янському напрямах.

"Подібну ситуацію я прогнозував у жовтні – листопаді минулого року, – нагадав Рустамзаде. – Я казав, що березень – квітень українцям потрібно буде витримати. Але за два – три тижні прийде зброя та відбудеться стрибок можливостей для України".

Натомість аналітик попередив, що літо для ЗСУ буде складним, і якщо стрибок оборонних можливостей збільшиться хоча б на 50%, то у деяких випадках українські бійці зможуть брати ініціативу до своїх рук.

Проте, як пояснив військовий експерт, у затяжній війні ініціатива на полі бою – це не найважливіша річ. На лінії фронту росіяни справді мають локальні успіхи, але щодо обстрілів у тилу Україна демонструє дуже хороші результати.

"І я вам скажу, що, можливо, обстріли тилу навіть важливіші, ніж ситуація на полі бою. Потрібно розуміти, в яких умовах може виграти Україна. Це військово-економічне виснаження противника. Це не успіхи на лінії фронту, а цілісне просідання держави", що втратить можливість нападати", – зазначив Рустамзаде.


Раніше Петро Черник прояснив ситуацію з ракетним обстрілом України: "Ми на завершення третього циклу".

Автор: Сеть

Останні новини