6 травня 2024, 09:57

"Є три стадії", – Мусієнко описав можливий сценарій подій на фронті у найближчі півтора року

Військовий експерт Олександр Мусієнко озвучив три стадії того, що відбувається на фронті в Україні у найближчі півтора року, серед яких і контрнаступ ЗСУ.

"Є три стадії", – Мусієнко описав можливий сценарій подій на фронті у найближчі півтора року

На думку керівника Центру військово-правових досліджень Олександра Мусієнка, Україна може пройти три стадії розвитку подій на фронті у найближчі півтора року. Перша фаза - це відбиття атак ворога, зупинка просування російських військ на певних рубежах; друга - активна оборона, а третя - контрнаступ (за умови, що для цього складуться всі умови).

Таку думку військовий аналітик висловив в інтерв'ю Ірині Каблучко для YouTube-каналі "Фабрика новин".

Цілком очевидно, що армія РФ найближчим часом просунеться на фронті ще далі, оскільки не можна відразу екстраполювати на весь фронт американську допомогу за один тиждень. На жаль, це потребує більше часу, підкреслив Мусієнко. Тим не менш, є всі надії на те, що Сили оборони України в якийсь момент зможуть зупинити російську навалу.

Після цього почнеться друга стадія, на якій потрібно буде активно оборонятися та за найменшої можливості перехоплювати ініціативу, тобто десь контратакувати з метою досягнення тактичних, локальних цілей.

Третя стадія, тобто перехід до контрнаступу, настане тільки у тому разі, якщо Україні вистачатиме сил і засобів і вдасться послабити ворога на певній ділянці фронту.

Мусієнко наголошує, що керівництву країни потрібно вже зараз чітко розподіляти 61 млрд доларів (виділених США) на всі три фази, адже ще невідомо, як Америка та Європа будуть нас підтримувати у 2025 році.

"Хоча я допускаю, що підтримувати вони все-таки будуть, адже оборонка запустилася та контракти підписані. Розумієте, все проінвестовано, а оборонна індустрія - це така річ, що якщо вже вона запускається, то розраховується на 3-5 років. Там немає сенсу планувати менше, тому що буде тільки збиток", - пояснив експерт.



Автор: Александр Мусиенко

Останні новини