16 квітня 2024, 08:08

Іран міг і не атакувати Ізраїль, якби не одне "але", пов'язане із Заходом, – Sky News

Іран атакував Ізраїль через збільшувану слабкість Заходу у стримуванні загроз.

Іран міг і не атакувати Ізраїль, якби не одне "але", пов'язане із Заходом, – Sky News

Якщо Захід і далі поводитиметься так, як в Україні, то у майбутньому це призведе до розпаду глобального порядку.

Таку думку озвучила журналістка Дебора Гейнс у своїй статті для ресурсу Sky News.

Тільки після вторгнення армії Путіна в Україну на Заході почали лунати заклики до переозброєння та налагодження виробництва зброї. Поки країни ЄС сиділи собі мирно та тихо, а деякі навіть не витрачали на оборонну промисловість і 2% від ВВП, РФ, Китай, Іран і КНДР нарощували військову міць.

Тегеран завдав масованого ракетно-дронового удару по Ізраїлю, незважаючи на всі попередження з боку Британії та США.

Іран запустив дуже багато ракет і дронів, понад 300 одиниць. І хоча майже всі повітряні цілі були збиті, Заходу надалі буде складно це робити через брак снарядів і ракет для систем ППО й авіації.

Іноземні спецслужби впевнені, що Тегеран все ж таки наважився на удар по Ізраїлю через слабкість Заходу, яку той продемонстрував за подіями в Україні.

На самому початку війни завдяки тому самому Заходу ЗСУ за допомогою іноземної допомоги показали, що насправді є "другою армією" світу, проте пізніше ситуація змінилася, та виною всьому той самий Захід.

Путін поставив економіку РФ на "рейки війни", одночасно закуповуючи снаряди та боєприпаси в Ірану та КНДР. Захід весь цей час тільки красиво говорив, але на практиці практично нічого не робив, щоб допомогти Україні, саме тому ЗСУ зараз гостро відчувають брак снарядів на полі бою. Якщо Захід не почне діяти, то це буде черговий шлях до того, що КНР і КНДР можуть показати реальну свою силу на полі бою.

У ніч на 14 квітня Тегеран запустив по Ізраїлю багато ракет і дронів-камікадзе у відповідь на вбивство командира КВІР у Дамаску.

Тоді Ізраїлю вдалося збити понад 90% повітряних цілей, але завдяки союзникам. Зеленський, зі свого боку, сказав, що Захід допоміг країні, яка не є членом НАТО.

Нагадаємо, Британія не збиватиме ракети та дрони, які РФ випустить проти України.

Автор: Сеть

Останні новини