7 квітня 2024, 07:45

Коваленко пояснив, чому Україна не завдає ударів по російських нафтопроводах: "Це дуже цікавий момент"

Олександр Коваленко переконаний, що більшої шкоди для російської економіки ми завдаємо ударами по НПЗ, ніж якби би били по нафтопроводах.

Коваленко пояснив, чому Україна не завдає ударів по російських нафтопроводах: "Це дуже цікавий момент"

Журналіст телеканалу "Прямий" запитав у Олександра Коваленка, чому до цього часу жодного разу не було завдано удару по нафтопроводах на території РФ, якщо порушити транспортування не менш важливо, ніж зруйнувати НПЗ. У відповідь на це військовий експерт озвучив усі особливості організації такого роду операцій.

Інтерв'ю Олександра Коваленка можна подивитися на каналі YouTube.

Військово-політичний оглядач пояснив, чому завдати удару з повітря по нафтопроводу не дуже просто: "Є нюанс: коли ми говоримо про нафтопереробний завод, то це можливість не тільки виробляти, а й накопичувати відповідний ресурс, тобто вони працюють, вони накопичують, вони складують. Якщо НПЗ не працює, то вони не можуть накопичувати. З нафтопроводом точно така ж складна ситуація з потраплянням у нього, як із залізницею. Що таке залізнична колія? Давайте ми у неї потрапимо, але це доволі вузький проміжок території, в який складно потрапити: це має бути пророблена доволі ювелірна робота".

При цьому Олександр Коваленко назвав умову, за якої стає можливим нанесення прицільного удару по нафтопроводу в РФ: "Для порушення роботи нафтопроводу потрібна присутність якихось агентів біля цілі, але ці агенти таким чином наражають себе на небезпеку. Якщо працює агентурна мережа, то є один дуже цікавий момент, тому що дуже часто, коли щось там вибухає в Росії (залізничний вузол, трансформаторна або щось інше), коли ЗМІ починають повідомляти, що це були агенти від тієї чи іншої спецслужби, то, на мій погляд, це злочинні заяви. Якщо це справді правда і працює агентурна група, то в неї має бути час, щоб покинути цю локацію і взагалі регіон, і після цього можна вже заявляти, що це зробили ми".


Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини