6 квітня 2024, 16:54

Гербст про позицію США щодо атак України на НПЗ у РФ: "Американська боязкість прирівнюється до німецької"

Експосол США в Україні Джон Гербст заявив, що Вашингтон має аплодувати успіхам українських дронів, а не обмежувати удари по Росії.

Гербст про позицію США щодо атак України на НПЗ у РФ: "Американська боязкість прирівнюється до німецької"

Колишній посол США в Україні, а нині директор Центру Євразія в Атлантичній раді Джон Гербст розкритикував позицію Білого дому, який регулярно повторює, що "не заохочує українські удари по цілях у Росії".

Коментуючи атаки ЗСУ на НПЗ у РФ, ексдипломат заявив, що США та їхні союзники мають аплодувати успіхам українських дронів, а не обмежувати удари по російській території, передає "Голос Америки".

"На жаль, Білий дім знайшов "духовного партнера" в особі канцлера Німеччини та американська боязкість зараз щонайменше прирівнюється, якщо не перевершує, німецьку боязкість", - додав він.

Крім того, колишній дипломат заявив про підтримку вступу України до НАТО, зазначивши, що українська сторона значно посилить Альянс.

"Я вважаю, що Україна зробила більше для захисту кордонів і суверенітету НАТО, ніж будь-яка інша країна за останній час. І я думаю, що це дійсно важливо вирішити політично (ухвалити рішення про приєднання України до НАТО - ред.)", - підкреслив аналітик.

Своєю чергою, старший радник Атлантичної ради Дебра Кейган зауважила, що частину проблем Захід створив собі сам, оскільки не надав Україні все необхідне для перемоги над Росією. Зокрема, сучасні винищувачі та ракети дальнього радіусу дії мали бути передані Києву ще рік тому.

Твердження США, що вони ніколи не відправлять американську армію в Україну, додали сміливості агресору. Якщо на найближчому саміті у Вашингтоні не буде озвучено чіткого плану вступу Києва до Альянсу, Кремль почне діяти ще агресивніше та погрожувати ядерною зброєю, додала експерт.

За її словами, Чехія, Франція, країни Балтії, голландці та жителі Данії чи не краще за всіх розуміють суть загрози, яка стоїть на їхньому порозі.

Нагадаємо, днями у Держдепі заявили, що США не змінювали позиції та не заохочують атаки Сил оборони України по об'єктах у РФ.

Раніше президент України Володимир Зеленський підтвердив, що реакція Вашингтону на удари ЗСУ по НПЗ у Росії не була позитивною. При цьому глава держави наголосив: для атак на ці об'єкти використовували дрони українського виробництва - у США немає важелів, щоб заборонити їхнє застосування проти країни-агресора.

Автор: Сеть

Останні новини