21 березня 2024, 16:37

Піонтковський розповів, у яку пастку Макрон загнав Путіна: "Якщо він завдасть завтра удару по Франції..."

Андрій Піонтковський пояснив, як президент Франції Макрон зумів поставити у незручне становище Путіна.

Піонтковський розповів, у яку пастку Макрон загнав Путіна: "Якщо він завдасть завтра удару по Франції..."

Андрій Піонтковський нагадав нещодавню перепалку із взаємними погрозами, що виникла нещодавно між Макроном і Путіним: "Макрон не вступав у жодні довгі дискусії з дилетантом у ядерних стратегіях Путіним, він обмежився дуже коротким зауваженням: "У Франції теж є ядерна зброя". Цим тема ядерних ударів була закрита".

Інтерв'ю Андрія Піонтковського для "Фабрики новин" можна подивитися на каналі YouTube.

Спершу політолог озвучив актуальну риторику російських пропагандистів: "Це ж усе відбувається зараз на наших очах. Що зараз відбувається на всіх російських телеканалах? Вони всі ставлять запитання: а як же так, чому ми досі не завдали удару по Франції? Удар, можливо, не ядерний одразу, як вони починають говорити, але у них же є конвенційна зброя "аналогів немає", як завжди, там кажуть (гіперзвукові ракети)".

Після цього Андрій Піонтковський пояснив, чому у Росії виявилися зв'язані руки та вона зараз ніяк не може вдарити по Франції: "Чому вони не завдають удару по Франції? Та дуже просто я можуть відповісти на запитання, чому: це та сама пастка психологічна, в яку Макрон загнав Путіна. Якщо він завдасть завтра удару по Франції або по Німеччині, або по будь-якій державі НАТО, то тут автоматично запрацює стаття №5. Так, у них немає піхотних дивізій, але у них є далекобійна вогнева міць, у них є авіація, яка здатна знищити весь корпус Росії в Україні".

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини