25 лютого 2024, 11:38

"Путін залишить Росію у руїнах", – Інститут Кеннана

Незалежно від результатів війни проти України, майбутнє Російської Федерації плачевне.

"Путін залишить Росію у руїнах", – Інститут Кеннана

Правління диктатора Володимира Путіна закінчиться дуже плачевно для Росії.

Таку думку висловив у своїй статті експерт аналітичного центру Інститут Кеннана Джозеф Дресен (F. Joseph Dresen).

"Незалежно від результату нинішньої війни, Путін веде Росію до нищівної поразки. Україна втрачена для його "русского мира"... Путін зруйнував перспективи Росії у найрізноманітніших сферах, кидаючи тінь на її майбутнє на десятиліття вперед", - ідеться у статті.

Нинішній період історії Росії Дресен охарактеризував як "останній подих імперії". Вся політика путінського режиму зосереджена на тому, щоб повернути собі "колишню велич", відновити СРСР, розпад якого диктатор Путін вважає "найбільшою помилкою". Однак агресивна політика призвела до протилежного - її вплив на пострадянські країни ослаблено.

"Війна послабила здатність Росії проєктувати силу... Хоча для незалежних держав було цілком природно з часом відійти від орбіти Москви, Путін значно прискорив цей процес", - ідеться у статті.

Однак проблеми у диктатора не тільки у зовнішній політиці, а й у внутрішній. Країна через війну зіткнулася з важкими гуманітарними й економічними потрясіннями. Рівень життя простих росіян стрімко погіршується.

"Десятиліттями головною скаргою Путіна щодо країн Заходу було те, що вони нібито хочуть послабити Росію та перетворити її на свою ресурсну колонію. Путін зробив цю теорію змови реальністю, однак від ситуації виграє не Захід, а інша колоніальна держава... Сьогодні Росія залежить від експортних доходів за продаж енергоносіїв до Індії та Китаю, вони потрібні їй для продовження війни", - пише автор.

Ще однією катастрофою для Росії, яку поки що не усвідомлюють прості громадяни, є найтяжчі втрати у війні.

"За оцінюванням американської розвідки, Росія втратила 87 % військовослужбовців, які вона мала на момент вторгнення (понад 300 000 вбитими або пораненими), та до двох третин своїх танків... Становище РФ на фронті сьогодні повністю залежить від артилерійських снарядів, які купуються у Північної Кореї, та безпілотників, які закуповуються в Ірану... Російській армії знадобляться десятиліття для поповнення своєї техніки й особового складу... А її генерали та чиновники проведуть залишок свого життя, ховаючись від міжнародних звинувачень у військових злочинах", - пише Дресен.

Він підкреслив, що навіть припинення війни не позбавить Росію важких проблем, які вирішувати доведеться десятиліттями.

"Її економіка не зможе швидко інтегруватися у решту світу. РФ зіткнеться з вимогами про репарації, відсутністю довіри та співчуття з боку демократичних ринкових країн світу. Росія зможе бути партнером тільки для інших агресивних автократів. Але її реальне майбутнє - це доля заправної станції для Китаю... Наступники лаятимуть Путіна за те, що він перетворив Росію на руїни", - констатував експерт.

Раніше Байден у річницю війни послав сигнал Путіну: "Україна ніколи не буде твоєю перемогою".

Автор: Сеть

Останні новини