18 лютого 2024, 18:31

Ауслендер про Авдіївку: "Ситуація важка по всьому фронту, треба щось змінювати"

Українські військові залишили Авдіївку, щоб зберегти життя, а російські окупанти, не зважаючи на втрати, продовжуватимуть наступати.

Ауслендер про Авдіївку: "Ситуація важка по всьому фронту, треба щось змінювати"

ЗСУ залишили Авдіївку: була загроза оточення, необхідно було врятувати людей, а чіплятися за вщент зруйноване місто безглуздо. Військовий журналіст Сергій Ауслендер нагадав російським пропагандистам, які святкують "перемогу", що окупанти два роки билися об стіни міста. Крім того, що вони повністю знищили місто, перетворивши на руїни житлові будинки, школи, лікарні та великий коксохімічний завод, вони зазнали величезних втрат живої сили та військової техніки.

"Ні артилерія, ні броня, ні м'ясні штурми - нічого не допомагало, але все вирішили КАБи. Авіабомби по півтонни - тонну вагою знесли укріплення, плюс жорстокий дефіцит снарядів, довелося відводити звідти війська", - коментує він.

Нині кремлівські ЗМІ навперебій розповідають про "радість" на фронті, однак вони вперто не помічають, що їхній новий Верден усього лише передмістя Донецька.

"Враховуючи втрати, розвинути успіх (це дуже умовне визначення) орда не зможе. До найближчого великого міста, як пішки до Місяця. Там суцільна агломерація", - вважає військовий журналіст.

Однак загалом у нього мало оптимізму щодо театру воєнних дій: "Ситуація важка на всьому фронті, з БК проблема, треба щось змінювати, або вони так і будуть повзти, втрати для них значення не мають".

Як повідомлялося раніше, пропагандисти визнали, що зазнали колосальних втрат, намагаючись захопити Авдіївку. Десятки тисяч окупантів загинули або були важко поранені, багато хто з них - без шансів на виживання.

За деякими підрахунками, втрати російської армії за 4 місяці активного наступу на Авдіївку склали майже 50 тисяч осіб.

Автор: Сеть

Останні новини