4 лютого 2024, 16:20

Костенко назвав країну, залежність нашого ВПК від якого замовчують: "І це проблема"

Роман Костенко відкрито заявив, що без поставок комплектувальних з Китаю виробництво дронів в Україні зупиниться.

Костенко назвав країну, залежність нашого ВПК від якого замовчують: "І це проблема"

Проблема, яка потребує термінового вирішення, - залежність військово-промислового комплексу України від Китаю, повідомив Роман Костенко. Ми створюємо власні безпілотники, але для їхнього виробництва використовуємо закордонні комплектувальні, частина з яких китайські.

Інтерв'ю Романа Костенка для "24 каналу" можна подивитися на каналі YouTube.

Дрони для ЗСУ стали якоюсь мірою альтернативою авіації та ракетам, але для їх створення ми використовуємо багато запчастин китайського виробництва. Це питання, яке потребує швидкого вирішення, тому що Китай складно вважати надійним партнером.

Полковник СБУ пояснив, як йдуть справи з виробництвом дронів в Україні: "Ми говоримо про сучасні технології та війну дронів доти, доки Китай нам продає запчастини, та ми можемо збирати, зокрема, у своїх підвалах і на своїх кухнях. Якщо завтра Китай закриває продаж для Європи та України, війна дронів для нас закінчується через місяць, коли ми витратимо всі ресурси. Тоді ми стаємо на паузу та переходимо до звичайної війни".

При цьому Роман Костенко зазначив, що у будь-який момент ситуація може змінитися, а дрони нам потрібні, тому важливо шукати альтернативні джерела отримання комплектувальних для БПЛА: "Усім вигідніше купувати у Китаї, тому що там дешевше. Так, ми можемо плати якісь купити у Тайвані або в Європі. Це буде дорожче, але це буде, а інші комплектувальні всі виробляються у Китаї. Зараз наш ВПК має врахувати саме такі моменти, тому що зараз війна дронів у руках китайців, і це проблема. Нам треба думати, окрім того, як зробити снаряди, зробити так, щоб на мільйон дронів нам вистачило двигунів, навіть у тому випадку, якщо вони перестануть нам постачати".

Раніше Костенко обурився "іграми з народом", коментуючи інформацію про можливе звільнення Залужного.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Сеть

Останні новини