29 січня 2024, 14:31

"Проводяться наради..." – Олег Жданов пролив світло на питання про мирні переговори

Військово-політичний оглядач Олег Жданов висловив свої побоювання щодо майбутнього переговорного процесу України з РФ, підкресливши важливий момент.

"Проводяться наради..." – Олег Жданов пролив світло на питання про мирні переговори

У західних медіа з'явилася інформація про те, що минулого місяця Путін посилав США сигнали про готовність до обговорення заходів безпеки для Києва. Йдеться про те, що президент РФ може заплющити очі на вступ України до НАТО, але водночас наполягатиме на повному контролі окупованих територій.

На думку полковника запасу ЗСУ Олега Жданова, це дійсно схоже на правду. У Кремлі чітко розуміють, що російські війська не зможуть довго витримувати такий темп бойових дій, який спостерігається сьогодні. На фронті окупанти вже зараз відчувають брак важкої техніки й озброєння. Зрештою, якщо величезний людський ресурс РФ залишиться без танків і артилерії, це може спричинити за собою обвал фронту або масовий бунт і непокору на лінії фронту.

Таку думку Олег Жданов висловив в інтерв'ю для YouTube-каналу "Фабрика новин".

"Тому Кремль буде постійно посилати такі сигнали (Заходу - ред.), - спрогнозував аналітик. - Але, знаєте, мене більше турбує не Вашингтон, а Київ. Головне, щоб у нас не почули ці сигнали. Є інформація, що у нас уже проводяться наради на різних рівнях, де розглядається такий варіант".

На жаль, подібний сценарій, за умови що ми не отримаємо техніку й озброєння від наших партнерів, цілком реалістичний. Воювати з лопатами проти танків, як казав Кулеба, ми не зможемо, зазначив військовий експерт.

Автор: Олег Жданов

Останні новини