6 січня 2024, 13:58

"У РФ зріє держпереворот, на тлі якого заколот Пригожина здасться дитячим лепетом", – Бєлковський

У Росії незабаром може статися нова спроба державного перевороту, вважає Станіслав Бєлковський.

"У РФ зріє держпереворот, на тлі якого заколот Пригожина здасться дитячим лепетом", – Бєлковський

На тлі відсутності успіхів на фронті та розширення зони бойових дій на Бєлгород внутрішньополітична ситуація у РФ почала змінюватися. Піднімають голову ультраправі сили, які незадоволені нездатністю Кремля виграти війну.

Про це у своєму блозі у Telegram розповів відомий російський політтехнолог Станіслав Бєлковський.

Його зацікавила заява ідеолога "русского мира", ультраправого філософа Олександра Дугіна, який майже прямим текстом почав вимагати передати владу Ігорю Щеголєву, який наразі обіймає посаду повпреда президента РФ у Центральному федеральному окрузі.

"Повпреду президента у ЦФО, на чиїй території і відбувається вторгнення ворога (ракетні атаки, ДРГ, обстріли, касетні снаряди - це, по-вашому, ще не вторгнення? Тоді що?), треба терміново дати надзвичайні повноваження, аж до права вводити воєнний стан. Федеральні округи вводилися, щоб країна не розпалася. А зараз у країну прийшла війна", - заявив Дугін.

Бєлковський вважає таку заяву передвісником чергового держперевороту у РФ.

"У Російській Федерації вже незабаром може бути зроблена спроба державного перевороту, перед яким минулорічний заколот Євгена Пригожина здасться дитячим лепетом. Ймовірний ідеолог перевороту - відомий філософ Олександр Дугін, який напередодні прямо закликав передати надзвичайні повноваження, включно з правом запровадження воєнного стану, своєму патрону та покровителю - повпреду президента РФ у Центральному федеральному окрузі Ігорю Щеголєву. Відомо, що за панами Щеголєвим і Дугіним стоїть мільярдер Костянтин Малофєєв - власник холдингу "Царьград"", - розповів Бєлковський.

Він зазначив, що Малофєєв є також покровителем нині заарештованого чекіста Ігоря Стрєлкова (Гіркіна). Як вважається, саме за гроші цього мільярдера 2014 року Стрєлков розпалив військовий конфлікт на Сході України.

Раніше повідомлялося, що привид заколоту Пригожина змусив Путіна вживати заходів, створивши Сили оборони Москви.

Ми також писали, що Гіркін перед арештом закликав до держперевороту та повалення Путіна: "Він нікчема та боягузливий нездар".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Станислав Белковский

Останні новини