7 грудня 2023, 12:19

США втратили відчуття гри, РФ навпаки: Самусь описав вибухонебезпечну ситуацію у світі, пов'язану з Венесуелою

Америка намагається відсторонитися від світового лідерства, зайнявшись внутрішніми проблемами, хоча навколо неї вже все палахкотить, і найбільше ситуація з Венесуелою.

США втратили відчуття гри, РФ навпаки: Самусь описав вибухонебезпечну ситуацію у світі, пов'язану з Венесуелою

Коли на початку жовтня ХАМАС напав на Ізраїль, стало абсолютно зрозуміло, що війна між РФ і Україною - це не локальний і навіть не регіональний конфлікт. Насправді глобальна вісь зла, що сформувалася, намагається переломити існуючий світовий порядок із чільною роллю США, які зараз грають у свої внутрішні проблеми, намагаючись відсторонитися від світового лідерства.

Таку думку висловив заступник директора Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь в інтерв'ю Юрію Бібіку для YouTube-каналу "Фабрика новин".

"Поки у Конгресі США бавляться дитячими іграми та намагаються у своєму курнику будувати паркани, все навколо палахкотить. Росія у спокійних умовах реалізує свої операції. При цьому горітиме і Близький Схід, і Європа, і на Кавказі може щось спалахнути, й у Центральній Азії, й у Південній Америці. І все це пов'язано з діяльністю Кремля", - зазначив аналітик.

Самусь звернув увагу на те, що Венесуела - це один із найкращих гравців на користь Путіна, адже вона перебуває у контакті з кремлівським режимом. Саме у цій країні працювали "вагнерівці", там є купа резидентур російських спецслужб, тож цілком імовірно, що всі ці дії, які ми спостерігаємо навколо Венесуели та Гайани, можуть бути розроблені у Кремлі для того, щоб під носом у США створити ще одну війну.

"Звичайно, це зачіпатиме інтереси інших країн Південної Америки, та я сподіваюся, що вони поставлять на місце Венесуелу та її уряд. Але проблема у тому, що Венесуела - один із найбільших нафтових ресурсів, як і Гайана. І війна у цьому районі призведе до дефіциту нафти та зростання цін на нафту, тобто ця війна буде абсолютно в інтересах Росії", - пояснив експерт.

Також, за словами Самуся, Росія зараз грає дуже гарно, а американці, навпаки, втратили почуття гри та можуть тільки реагувати на те, що відбувається.

"Але я сподіваюся, що США все-таки діятимуть більш жорстко та подадуть сигнал Венесуелі. І інші країни Південної Америки, які можуть впливати на Венесуелу, зокрема й у військовий спосіб, теж продемонструють свою готовність не допустити такої поганої ситуації", - підсумував аналітик.

Нагадаємо, венесуельський диктатор Мадуро пішов стопами Путіна й оголосив частину Гайани "24-м штатом Венесуели".

Раніше Валерій Соловей повідомив, що Євген Пригожин насправді живий і задіяний у підготовці до нападу Венесуели на Гайану.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Михаил Самусь

Останні новини