5 грудня 2023, 12:07

"Чим більше у світі конфліктів, тим краще для РФ", – Гайдай попередив про майбутні операції Кремля

Росія навряд чи відкриє другий фронт у якій-небудь новій країні, але проводитиме операції з метою розпалювання дисбалансу в усьому світі, заявив Сергій Гайдай.

"Чим більше у світі конфліктів, тим краще для РФ", – Гайдай попередив про майбутні операції Кремля

Командувач багатонаціонального Північно-східного корпусу НАТО Юрген-Йоахім фон Зандрарт вважає, що Росія, незважаючи на війну в Україні, все одно відновлює свої бойові можливості та загрожує Балтійському регіону.

Водночас ексголова Луганської ОДА Сергій Гайдай не зовсім згоден із цією думкою. Як зазначив політик в інтерв'ю Анастасії Федор для YouTube-каналу "Фабрика новин", Росія навряд чи почне відкриті військові дії в іншій країні, крім України. Росіяни не потягнуть кілька напрямків ведення війни, тому що це логістика, підготовка резервів, перекидання ППО тощо.

"Але чим більше буде конфліктів на світовій карті, тим для Росії краще, - заявив Гайдай. - Я впевнений, що їм потрібно підняти ставки настільки високо, як і під час Карибської кризи, коли світ був за крок від ядерної війни. РФ хоче, щоб її запросили за стіл переговорів і домовлялися з нею про якийсь баланс або стримування ядерної війни".

За словами політика, РФ може фінансово мотивувати та реалізовувати свої операції, щоб розпалити полум'я дисбалансу в інших країнах, наприклад на Балканах, як говорив президент Зеленський.

"Давайте подивимося, російська операція у Польщі з блокування фур і безпосередньо постачання пального, якихось військових речей, гуманітарних вантажів вдалася. Росіяни почали у Польщі, потім перейшли на Словаччину, а зараз блокування триває в Угорщині, тому я більше схиляюся до того, що це будуть операції невеликими підготовленими групами для того, щоб розхитувати човни саме у країнах зсередини, а не відкривати другий фронт", - сказав ексочільник Луганської ОВА.

Нагадаємо, Сергій Гайдай назвав дві переваги армії РФ, які нам потрібно терміново переймати: "Я багато спілкувався з військовими".

Також Сергій Гайдай дав обнадійливий прогноз щодо Херсонщини: "Це буде, напевно, переломним етапом у війні".

Автор: Сеть

Останні новини