8 листопада 2023, 14:52

"Я запропонував їй пройти детектор брехні", – Гордон про таємне минуле Ірини Фаріон

Дмитро Гордон розповів цікаві епізоди з минулого Ірини Фаріон, яка днями потрапила у великий скандал, невтішно висловившись про російськомовних військових на фронті.

"Я запропонував їй пройти детектор брехні", – Гордон про таємне минуле Ірини Фаріон

Одіозна мовознавиця й ексдепутат Ірина Фаріон, яка потрапила у великий скандал через образу російськомовних захисників України, стала предметом пильної уваги з боку багатьох експертів. У контексті цього Дмитро Гордон вирішив пролити світло на минуле Фаріон, яке аж ніяк не проукраїнське.

Під час спільного стріму з колегою Олесею Бацман медіаексперт зізнався, що діяльність і висловлювання Фаріон уже давно викликають у нього багато запитань.

"Ірина Фаріон. По-перше, у мене є відчуття, що вона хвора на голову людина, - заявив Гордон. - Манера, з якою вона говорить, наштовхує на певні думки, але тут свій висновок мають дати психіатри".

По-друге, як зазначив журналіст, Ірина Фаріон була членом Комуністичної партії Радянського Союзу та відповідала у Львівському університеті за роботу з іноземними студентами.

"З якою метою СРСР навчав іноземних студентів? Не просто ж так на них гроші витрачали. Ні, їх навчали та вербували як майбутню агентуру, агентів впливу СРСР у країнах, що розвиваються", - пояснив експерт.

Завдання відповідальних за роботу з іноземними студентами у радянських вищих навчальних закладах полягало у вербуванні студентів, а також у постійному утриманні цих людей у сфері інтересів Радянського Союзу.

"Ірина Фаріон відповідала за роботу з іноземними студентами у вищому навчальному закладі, що дає мені право з 99%-ю точністю заявити, що вона була не просто агентом, а частиною КДБ. Вона була співробітником КДБ і вербувала іноземних студентів і здійснювала доручення у рамках агентурних справ", - сказав Гордон.

Потім журналіст нагадав, що п'ять років тому він з екрана телебачення запропонував Ірині Фаріон публічно пройти детектор брехні.

"Найбільше мене цікавило одне запитання: чи була вона співробітником або агентом КДБ? Я сказав, що готовий разом із нею пройти детектор брехні з будь-якого питання, яке її цікавить. Вона відмовилася, а потім заявила, що вже пройшла детектор і ось результати. І дала прізвище людини, яка з нею нібито проводила дослідження на поліграфі, а ця людина входила в асоціацію тих, хто займається детектором брехні у Росії", - повідомив журналіст.

Цілком очевидно, що всі ці роки Ірина Фаріон, чи то з огляду на свій нестабільний психічний стан, чи то із завдань, які їй за старою пам'яттю ставлять із Москви, свідомо, мерзенно та нахабно розколює Україну за мовною ознакою, зазначив Гордон.

Після цього аналітик спробував донести до всіх глядачів одну просту думку: мова - це всього лише засіб передачі інформації, який не визначає патріотизм людини. Зокрема, це підтверджує досвід високорозвинених демократичних країн: Швейцарії, США, Канади.

Нагадаємо, студенти Львівської політехніки зажадали звільнити Ірину Фаріон після її висловлювань про російськомовних військових.

Також ми повідомляли, що Олександр Усик присвятив Ірині Фаріон вірш російською мовою.

Раніше омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до СБУ з вимогою перевірити відео з висловлюваннями Ірини Фаріон на предмет порушення закону.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Дмитрий Гордон

Останні новини