6 листопада 2023, 10:19

"Безпілотник тільки все фіксував", – Мусієнко назвав причину трагедії з бійцями зі 128-ї бригади

Мусієнко впевнений, що у трагедії зі 128-ю гірсько-штурмовою бригадою винен коригувальник.

"Безпілотник тільки все фіксував", – Мусієнко назвав причину трагедії з бійцями зі 128-ї бригади

Військовий експерт Олександр Мусієнко не сумнівається, що ворожий безпілотник, який кружляв над місцем ракетного удару, виконував функцію саме фіксатора, а не розвідника.

Експерт також підкреслив, що остаточне рішення щодо трагедії з бригадою встановить МО України після ретельного розслідування. Однак якщо удару завдала ракета "Іскандер", то без коригувальника точно не обійшлося, заявив Мусієнко у прямому ефірі національного телемарафону.

Мусієнко не вважає єдиною причиною трагедії - "шикування у шеренгу" для вручення нагороди. Такий підхід до нагородження застосовують навіть у країнах НАТО. Однак уже сам командир ухвалює рішення, де краще провести нагородження: в окопі, у сховищі або у бліндажі.

Однак Мусієнко звернув увагу на той факт, що "Іскандерами" окупанти б'ють тільки тоді, коли отримують інформацію від інформаторів. Аналогічний випадок був нещодавно у Грозі на Харківщині. Однак того разу коригувальник помилився, а ракетний удар забрав життя місцевих мирних жителів.

Експерт наголосив, що "Іскандери" росіяни використовують тільки тоді, коли точно впевнені в тому, що удар забере із собою багато життів.

"Іскандери" дуже дорогі ракети, та просто ворог ними розкидатися не буде. Тут важливо знайти коригувальника, як це було у селі Гроза. А безпілотник просто вже фіксував момент удару, але не коригував політ ракети, заявив Мусієнко.

На цій ділянці фронту РЕБ могли і не працювати, оскільки лінія фронту дуже близько, а отже у небі літають і українські безпілотники, саме тому системи РЕБ і не були задіяні для глушіння сигналу.

Мусієнко заявив, що ворог постійно шукає місця дислокації українських військовослужбовців, щоб потім завдати ракетного удару. Саме так було на Львівщині, тому Залужний у нещодавньому інтерв'ю західній пресі акцентував увагу на цьому факті. ЗСУ необхідна допомога Заходу, щоб проводити військові навчання поза Україною.

РосЗМІ писали про те, що 3 листопада окупанти завдали ракетного удару по селу Зарічне на Запоріжжі, де збиралися нагороджувати особовий склад 128-ї бригади. Як підсумок майже 30 військовослужбовців ЗСУ загинуло та ще понад 50 дістали поранення.

Раніше Умеров відреагував на трагедію з бійцями зі 128-ї бригади.

Нагадаємо, нардеп Кучеренко озвучив кількість військовослужбовців ЗСУ, які загинули внаслідок прильоту ракети по селу Зарічне.

Автор: Александр Мусиенко

Останні новини