18 жовтня 2023, 22:25

"Пекін спостерігає", – Андрій Піонтковський розкрив безпрограшний план Китаю

Китай підштовхнув Путіна до війни проти України, розуміючи, що він у будь-якому разі залишиться у виграші, заявив Андрій Піонтковський.

"Пекін спостерігає", – Андрій Піонтковський розкрив безпрограшний план Китаю

Китай підштовхнув Путіна до повномасштабної війни з Україною, тому що він поставив експеримент. Якби путінський задум вдався та він узяв Київ, а потім шантажем змусив би Захід здати Балтику, тоді ключі від острова Тайвань самі жителі цього острова принесли б у Пекін. Якщо ж Путін програє цю війну, то він ослабне до такої міри, що буде повним васалом Китаю, а Китай фактично отримає у свої руки весь Сибір.

Таку точку зору висловив російський опозиціонер, політолог і публіцист Андрій Піонтковський в інтерв'ю Василю Голованову, яке можна переглянути на YouTube-каналі "Фабрика новостей".

"Сьогодні очевидно, що Китай вичікує. Він зараз не готовий до рішучих дій, - зазначив аналітик. - Власне, Китай і пустив Путіна на цей шлях. Пам'ятаєте знамениту прес-конференцію президента РФ після його зустрічі з Макроном 5 лютого, коли він повернувся з Пекіну? Він був у неймовірно ейфоричному стані". 

Саме тоді Путін ображав Україну: "Нравится, не нравится - терпи, моя красавица". І там він проговорився несподівано про свій план ядерного шантажу. Він сказав несподівану фразу: "Так, ми розуміємо, що на конвенційному рівні ми поступаємося НАТО у цілому". Потім він продовжив, сказавши, що у них є якісь неймовірні ядерні зброї. Це була спроба залякати Захід використанням ядерної зброї та змусити його відступити, пояснив Піонтковський.

Проте ці путінські плани були зруйновані в Україні. І Захід теж не відступив. Ще у жовтні минулого року Путіну дали ясно зрозуміти, що з ним буде, якщо він просто потягнеться до ядерної зброї.

За словами Піонтковського, США просто б пішли зі світової історії, якби відступили перед погрозами Путіна, а Китай залишився б на чолі світу.

"Зараз Пекін спостерігає. Він не готовий зараз до рішучих дій. Але якщо Захід програє цю Четверту світову війну, то Китай спокійно візьме Тайвань", - спрогнозував експерт.

Раніше Андрій Піонтковський озвучив сценарій, який найближчим часом "мають реалізувати США": "Не секрет, що там відбуваються заворушення".

Нагадаємо, Андрій Піонтковський розповів, що посприяє загибелі путінського режиму: "Це серйозна помилка легіону зла".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини