10 жовтня 2023, 11:05

"Війну проти Ізраїлю розв'язали не бойовики ХАМАС", – Тамар вказав на справжніх призвідників терору

Насправді війну проти Ізраїлю розв'язали не бойовики ХАМАС, упевнено заявив ізраїльський військовий аналітик Григорій Тамар.

"Війну проти Ізраїлю розв'язали не бойовики ХАМАС", – Тамар вказав на справжніх призвідників терору

Війну проти Ізраїлю 7 жовтня 2023 року розв'язали не бойовики ХАМАС: вони лише сліпе, жорстоке, безжальне та кровожерливе знаряддя. Судячи з характеру дій, які робить Ізраїль, за ХАМАСом стоять набагато могутніші сили, щонайменше Іран і, можливо, ще одна північна держава.

Про це заявив офіцер Армії оборони Ізраїлю у відставці, ексспівробітник ізраїльських спецслужб, військовий історик Григорій Тамар в інтерв'ю Олексію Гомону для YouTube-каналу "Дмитро Гордон".

"З огляду на високий рівень оперативного планування, не характерний для ХАМАСу, а також високий рівень технічного оснащення та неймовірно зрослі оперативні можливості цієї організації, я ризикну припустити, що за ХАМАСом стоять більш впливові сили", - зазначив військовий експерт.

За словами Тамара, Ізраїль зазнав нищівної поразки у першу добу цієї війни точно так само, як 50 років тому у першу добу війни Судного дня. "Однак я хочу сказати всім тим, хто зараз радісно потирає руки, бачачи кадри полонених ізраїльських солдатів і посаджених у клітки ізраїльських дітей, що, незважаючи на біль і приниження, ми переможемо, хоч би як тяжко нам було, та ми помстимося за наших дітей, яких посадили у клітки!" - заявив ізраїльський офіцер.

Нагадаємо, Григорій Тамар прояснив ситуацію з несподіваним ударом ХАМАСу по Ізраїлю.

Раніше Григорій Тамар назвав події в Ізраїлі "відволікаючим маневром" і попередив, де може бути завдано основного удару.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Григорий Тамар

Останні новини