6 вересня 2023, 07:00

Правляча верхівка РФ розколота на три угруповання – наближається велике зіткнення

У російській правлячій верхівці наростають протиріччя, які виллються у зміщення диктатора РФ Володимира Путіна, вважає Ігор Ейдман.

Правляча верхівка РФ розколота на три угруповання – наближається велике зіткнення

Російська правляча верхівка сьогодні розколота на три умовні "партії". Їхнє зіткнення неминуче та, ймовірно, виллється воно у повалення диктатора Володимира Путіна.

Таку думку у своєму блозі висловив відомий російський соціолог, опозиціонер Ігор Ейдман.

Перша "партія", на його думку, це так звана "партія війни". Вона хоче перемоги у війні за будь-яку ціну: з мобілізацією росіян і економіки РФ, із запровадженням тотального воєнного стану в усій країні, із зачисткою залишків інакомислення. До цього угруповання, ймовірно, входять найзатятіші "орли" режиму: Дмитро Медведєв, Рамзан Кадиров, "православний" олігарх Костянтин Малофєєв, деякі високопоставлені силовики, включно з Миколою Патрушевим.

Друге впливове угруповання, зі слів Ейдмана, це "партія договорняка". Її представники хочуть припинення або заморозки війни шляхом домовленостей і навіть поступок. До неї, вважає опозиціонер, входить практично весь уряд РФ, мер Москви Сергій Собянін, керівництво Центробанку.

Третя сила - "партія російського авося". До них Ейдман відносить самого диктатора Путіна, міністра оборони Сергія Шойгу та взагалі командування російської армії. Це угруповання, з його слів, тягне час, не наважуючись ні на ведення тотальної війни, ні на компроміси. Воно чекає, що станеться якесь диво, яке вирішить ситуацію на їхню користь.

"Зіткнення між цими партіями неминуче. Що далі триває війна, то ясніше видно, що розрахунок на авось не виправдовується, а проблеми зростають із катастрофічною швидкістю... Путін буде до останнього перебувати у стані "щасливого дідуся" та сподіватися на авось. А у верхівці буде і далі поляризуватися. У результаті диктатора зненавидять усі: і прихильники тотальної війни, і ті, хто прагне до договорняка", - розповів Ейдман.

За його словами, режим настільки не стабільний, що у результаті одне з угруповань може у найближчому майбутньому змістити диктатора, який не здатний на рішучі дії. Найнебезпечніший період для Путіна - президентські вибори 2024 року. Його можуть змусити передати владу представнику угруповання, що перемогло.

Примітно, що, на думку Ейдмана, більше шансів на перемогу у цьому зіткненні має саме "партія договорняка".

Раніше Данілов попередив Захід про небезпечні ігри з Кремлем.

Ми також писали, що Пономарьов розповів, які настрої зараз популярні у РФ.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


Автор: Игорь Эйдман

Останні новини