1 вересня 2023, 13:22

"Вони множитимуть претензії до влади", – Галлямов розповів, хто може створити підґрунтя для революції у РФ

"РДК", що воює проти путінської армії на боці України, у психологічному сенсі може посприяти революції у Росії, вважає Аббас Галлямов.

"Вони множитимуть претензії до влади", – Галлямов розповів, хто може створити підґрунтя для революції у РФ

"Російський добровольчий корпус" ("РДК") за певних умов може бути каталізатором революції у РФ. Він досить нечисленний, але у психологічному сенсі може яскраво демонструвати вразливість російської оборони.

Завдяки рейдам "РДК" росіяни бачать, що оборона в їхній країні дірява, а армія - небоєздатна. Одна річ, коли на чужій території погано воюють, і зовсім інша - коли свою не можуть обороняти, тож психологічно "РДК" здатний помножити претензії росіян до власної влади, що, власне, і буде твердим ґрунтом для революції.

Таку думку висловив російський опозиціонер, політтехнолог, колишній спічрайтер Путіна Аббас Галлямов в інтерв'ю для YouTube-каналу "Фабрика новин".

Як зазначив експерт, коли всі чинники для революції складуться, будь-яка випадкова подія здатна породити бунт.

Наприклад, революція 1917 року та падіння імперії Романових почалися з формально нікчемного приводу. У Петербург протягом якогось часу не завозили хліб, тому що були перебої з роботою дорожнього транспорту, пов'язані з погодними умовами. По дорозі снігом замело землю, та хліб якийсь час не підвозили. Суспільство сколихнулося, почали спливати накопичені образи на владу та буквально за два-три тижні Російської імперії не стало.

"Якщо ви подивитеся на будь-яку революцію, то побачите, що формальний привід і реальні причини вкрай рідко збігаються, тобто насправді все починається Бог знає з чого, з якоїсь дрібниці", - пояснив Галлямов.

Потім політтехнолог нагадав, що Арабська весна почалася із самоспалення провінційного торговця фруктами у Тунісі. "Хлопчика образила поліція, а він від розладу взяв і підпалив себе. І весь арабський світ на десятки мільйонів жителів вибухнув", - сказав експерт.

Отже, цілком імовірно, що "РДК" за певних умов може бути каталізатором революції у РФ, вважає Галлямов.

Раніше Аббас Галлямов розповів, про що турбується Путін: "Людей будуть догоджати та намагатися задобрити".

Також Аббас Галлямов припустив, що задумав Путін, щоб його не скинули, як румунського диктатора Чаушеску.

Ще трохи раніше Аббас Галлямов заявив, що Росія повертається у період 90-х з конфліктами та спробами заколотів.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Аббас Галлямов

Останні новини