11 липня 2023, 11:31

"Ердоган показав усьому світу..." – Шейтельман розповів, що насправді зробив глава Туреччини з Путіним

Повернувши в Україну захисників Маріуполя, Реджеп Ердоган продемонстрував усьому світу, що Путін – ніхто, вважає Михайло Шейтельман.

"Ердоган показав усьому світу..." – Шейтельман розповів, що насправді зробив глава Туреччини з Путіним

Головна сенсаційна новина минулих вихідних - це повернення українських захисників і командира полку "Азов" із Туреччини в Україну. Це результат переговорів, які відбулися між Реджепом Ердоганом і Володимиром Зеленським. Своєю чергою, Дмитро Пєсков, прес-секретар Путіна, заявив, що Туреччина порушила домовленості, за якими українські військові мали перебувати на території Туреччини до кінця війни.

За ще однією версією, яку активно обговорювали переважно у російських Telegram-каналах, Туреччина дізналася, що Росія готується остаточно відмовитися від зернової угоди, та Ердоган вирішив показати зуби, продемонструвавши, на що він готовий іти: якщо не на розрив, то на серйозне зниження рівня відносин із Кремлем, якщо угоду не буде переукладено.

Навіщо ж Ердоган, з одного боку, запрошує Путіна до Туреччини, а з іншого боку - його драконить, пояснив російсько-ізраїльський політтехнолог Михайло Шейтельман в інтерв'ю Вадиму Герасимовичу для YouTube-каналу Politeka Online.

"Адже він запрошує Путіна та показує. У якій якості він його запрошує? Як людину, яка вже не керує РФ і яка нещодавно пережила путч, до того ж не перемігши та не розгромивши путчистів, а ніби уклавши з ними якусь незрозумілу угоду, умови якої досі неясні. Путч показав, що у Путіна немає жодного інструменту для захисту власного крісла. Усі зрозуміли, що тепер Путін слабкий і у нього немає держави. Але Ердоган єдиний, хто наважився це прямо показати та виставити на загальний огляд", - роз'яснив експерт.

Повернувши в Україну захисників Маріуполя, Ердоган нібито каже Путіну: "Що ти мені зробиш? Ну давай, зроби мені що-небудь за те, що я порушив домовленості".

Примітно, що минулого разу, коли Ердоган збив російський літак (2015 року - ред.), який залетів у Туреччину, Путін пригрозив Ердогану, сказавши, що "Туреччина лише помідорами не розрахується". Але зараз Путін усе проковтнув.

"Він же промовчав, хоча Ердоган його ось так кинув, тож тепер доведено, що Путін більше ніхто. Ердоган мав це продемонструвати та зафіксувати", - підсумував експерт.

Раніше Михайло Шейтельман озвучив терміни наступного заколоту у Росії.

Також Михайло Шейтельман вказав на "сильну річ", яку зробив Путін.

Ще трохи раніше Михайло Шейтельман розповів про серйозний ризик для України: "Буде по-поганому".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Михаил Шейтельман

Останні новини