5 липня 2023, 07:00

На межі геніальності: Залужний вирішив першу кризу битви, ЗСУ підійшли до головної смуги оборони РФ

Зрозумівши, що прорвати Південний фронт не вдається, Головком ЗСУ Валерій Залужний перейшов до нової стратегії, запевняє Дмитро Чернишевський.

На межі геніальності: Залужний вирішив першу кризу битви, ЗСУ підійшли до головної смуги оборони РФ

Великий український контрнаступ іде успішно. Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний кардинально змінив стратегію та прийняв рішення на межі геніальності.

Про це розповів відомий російський історик, політик Дмитро Чернишевський у своєму блозі в YouTube.

Він захоплений тим, як Залужний на ходу поміняв тактику під час контрнаступу. Коли українські війська, пройшовши вперед 6-7 км, вперлися та стало зрозуміло, що прорив російської оборони коштуватиме величезних втрат, генерал зробив те, чого від нього не чекав ніхто.

"Я не очікував, що таке можливо, але він придумав. Це на межі геніальності. Такого взагалі ніхто не робив. Завжди вводили у бій резерви. А він узяв скоротив інтенсивність атак і посилив контрбатарейну боротьбу. Геніальне рішення було. Воно в усі підручники увійде", - розповів історик.

Він звернув увагу на те, що в українських зведеннях різко збільшилася кількість знищеної російської артилерії. Це і є ключ до перемоги у цій битві.

"Коли гармати перестануть стріляти, нічого не втримає фронт. 90% всієї вогневої потужності Росії у цій війні - артилерія. Якщо вибити артилерію, перемога буде гарантована. Україна це розуміє. І у цій фазі наступу Залужний таку увагу приділяє контрбатарейній боротьбі. Ще місяць такої роботи, і російську артилерію буде наполовину знищено: вона більше не зможе виконувати свої функції... А ще й снаряди скінчаться на той час. Ось тоді й покотиться. Це арифметика війни, вона нещадна абсолютно. Якщо вдасться підірвати логістику, вибити артилерійські стовбури, не допоможуть ні міни, нічого... Мінні поля будуть розміновані та пройдені, а російська піхота не втримає українців", - пояснив російський історик.

На цьому етапі, зазначив він, на окремих ділянках ЗСУ підійшли до головної лінії оборони росіян. Коли українці її прорвуть, вони вийдуть на оперативні простори.

Загалом, зазначив Чернишевський, український контрнаступ іде досить успішно. Становище російської армії швидко погіршується, а попереду - головна битва.

Раніше Данілов озвучив головне завдання ЗСУ під час контрнаступу.

Ми також писали, що ЗС РФ висмикують глибокий резерв для стримування фронту.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Дмитрий Чернышевский

Останні новини