12 червня 2023, 10:26

"Так завжди бувало у російській історії", – Яковенко назвав два головні сценарії у РФ після поразки

Російський опозиціонер Ігор Яковенко розвінчав міф про наступника Путіна, вказавши на два сценарії у РФ, які найімовірніші.

"Так завжди бувало у російській історії", – Яковенко назвав два головні сценарії у РФ після поразки

Російський опозиціонер, журналіст і ексдепутат Держдуми РФ Ігор Яковенко заявив, що у Путіна немає та не буде жодного наступника у тому сенсі, який зазвичай вкладають у це поняття, оскільки кремлівський диктатор прекрасно розуміє: будь-який наступник здасть його у першу ж секунду.

"У будь-якому разі він колись піде: або у могилу, або під суд. Але те, що він після себе залишить, - це руїни. І, природно, будь-яка людина, яка очолить країну (якщо вона ще буде, це теж велике питання), у всьому звинуватить Путіна. Обов'язково. Так завжди бувало у російській історії, абсолютно завжди, без винятку", - заявив експерт в інтерв'ю Анастасії Федор для YouTube-каналу "Фабрика новин".

Потім Яковенко нагадав глядачам, що Сталін знищив ленінську гвардію, Хрущов у всьому звинуватив Сталіна, Брежнєв - Хрущова, Горбачов - застійні брежнєвські часи, Єльцин - Горбачова. Однак Путін не став звинувачувати Єльцина, тому що він був йому вдячний, але, тим не менш, він у всьому звинувачував кляті 90-ті.

"Це залізний закон. Будь-який наступник здасть його у першу секунду. Без винятків. І Путін це прекрасно розуміє. Він знає закони тієї кримінальної структури, яку очолює. Якщо Акела промахнувся, то його треба порвати, тому ніякого наступника не буде", - пояснив опозиціонер.

Далі події можуть розгортатися за двома головними сценаріями. Перший - це переростання смути, що починається, у те, у що зазвичай переростають смути у Росії, тобто у громадянську війну.

Другий варіант передбачає, що Путін збереже владу після поразки та тоді на РФ чекає відносно тривале гниття. У цьому випадку війна триватиме, але вже біля кордонів України 1991 року.

"Я думаю, якщо Україна зможе витіснити російських окупантів до кордонів 1991 року, то цілком вірогідним є її прийом до НАТО", - зазначив Яковенко.

Раніше Ігор Яковенко розповів, навіщо насправді Путін б'є ракетами по Києву.

Також Ігор Яковенко назвав слабке місце російських окупантів: "Це хороший подарунок для ЗСУ".

Ще трохи раніше Ігор Яковенко чітко відповів на запитання, коли настане переломний момент у війні РФ проти України.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Игорь Яковенко

Останні новини