24 травня 2023, 07:13

У Росії більше шансів не залишилося – рішення про постачання F-16 переводить війну у фінальну стадію

Рішення заходу поставити Україні західні винищувачі F-16 позбавляє Росію будь-яких шансів на непоразку у війні, впевнений Дмитро Чернишевський.

У Росії більше шансів не залишилося – рішення про постачання F-16 переводить війну у фінальну стадію

Україна отримає західні винищувачі F-16. Це рішення переводить війну у фінальну стадію, за якою відбудеться неминуча військова поразка РФ.

Таку думку у своєму блозі в YouTube висловив відомий російський політик, історик Дмитро Чернишевський.

На його думку, затримка з поставками F-16 пов'язана з українською ППО. Захід перед поставками зробив так, щоб Україна могла захистити свої бази ВПС від ударів з повітря. Це вже зроблено.

"Щойно Patriot розгорнули і він довів, що збиває "Кинджали", які "неможливо сбити", що у Росії немає засобів знищити F-16 на базах, одразу ж миттєво було прийнято рішення... Україна отримає літаки... Спочатку, найімовірніше, буде передано кілька ескадрилій для завдань ППО, захисту українських міст. Але дуже скоро кількість буде збільшуватися та вони перейдуть до вирішення бойових завдань над полем бою", - розповів Чернишевський.

Він підозрює, що F-16 відіграватимуть важливішу роль на переговорах про капітуляцію Росії, ніж на полі бою. Річ у тім, що у Москви більше не залишиться шансів утриматися на українській землі. Війну офіційно програно, та їй доведеться домовлятися з Києвом про вихід.

Поява в українців F-16, підкреслив Чернишевський, кардинально змінить сам характер війни. Вона перестане бути артилерійською та буде авіаційною. Ба більше, цей крок зніме з порядку денного для України та Заходу проблему снарядного голоду.

"Ми стояли перед реальною перспективою, що снарядів буде мало, поступатися буде неможливо та доведеться йти на перемир'я... Але з переходом до авіаційної війни (...) жодного провалу весняно-осіннього у постачанні боєприпасів Україні не буде. Україна зможе продовжувати нескінченно цю війну... У РФ більше не залишилося можливості будь-які козирі на полі бою застосовувати. Російські літаки не зможуть виграти війну з F-16 і системами ППО, які їх будуть підтримувати над полем бою. Українська армія володітиме всіма можливостями захопити панування у повітрі та розтрощити російську армію класичною натовською технологією повітряних ударів... У військовому сенсі ця війна закінчується. Україна має зелене світло до перемоги. А у Росії більше шансів не залишилося. Рішення про постачання F-16 переводить цю війну у фінальну стадію. Скільки вона триватиме, залежить від тупості й упертості російського керівництва. Але що б вони не робили у Кремлі, вже жодного шансу уникнути поразки не залишається", - констатував російський історик.

Раніше Байден назвав поставку F-16 Україні "колосальним ризиком", але є нюанс.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Дмитрий Чернышевский

Останні новини