11 травня 2023, 13:14

"Китай – це противник, який небезпечніший за Росію, він передасть їй зброю через країни ОДКБ", – Світан

Роман Світан переконаний, що КНР, хоча офіційно не бере участі у російсько-українській війні, але сприяє притоку у РФ зброї від "партнерів".

"Китай – це противник, який небезпечніший за Росію, він передасть їй зброю через країни ОДКБ", – Світан

Китай змусив країни ОДКБ передати зброю Росії, а їм, у свою чергу, передасть свою китайську. Український військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан, коментуючи останні дії Китаю на міжнародній політичній арені, наголосив, що ця країна намагатиметься не дати Україні виграти війну у російських окупантів, інформує "Фабрика новин".

За словами Світана, Пекін докладе зусиль, щоб "зупинити наші визвольні дії", це китайцям вигідно.

Також експерт звертає увагу, що китайський "вождь" Сі Цзіньпін буквально "загнав" шістьох лідерів країн ОДКБ до Москви на парад 9 травня. Після цього він запросить їх до себе та буде "дотискати".

"Найімовірніше, буде передача китайської зброї та боєприпасів країнам ОДКБ, але з гарантією, що ті передадуть свої старі радянські боєприпаси росіянам", - припустив Світан.

Він зазначив, що Пекін винайшов таку "схему", щоб зовні здаватися ні до чого, а за фактом вирішувати свої військово-політичні завдання, використовуючи війну в Україні.

"Китай - це ворог, який ще небезпечніший, хитріший і потужніший за Росію. Росіяни хоч із відкритим забралом воюють, а китайці приховано. І діють так, що не підкопаєшся... Але ось із цією справою, із цією передачею старої радянської зброї китайські вушка видно!" - вважає Світан.

Зазначений фрагмент інтерв'ю можна подивитися на 36-й хвилині цього відеоматеріалу:



Нагадаємо, Роман Світан повідомив про безвихідне становище окупантів у двох областях України: "Вони будуть тікати".

Раніше Світан назвав очевидну ознаку того, що контрнаступ ЗСУ вже почався.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Роман Свитан

Останні новини