10 травня 2023, 08:17

У Пригожина є вагомі причини залишити Бахмут – Несміян озвучив нову мету "вагнерівців"

Події у Судані виглядають для Пригожина набагато перспективнішими, ніж війна в Україні, вважає Несміян.

У Пригожина є вагомі причини залишити Бахмут – Несміян озвучив нову мету "вагнерівців"

Політичний експерт Анатолій Несміян упевнений, що кухар Путіна так часто говорить про відхід його найманців із Бахмуту, тому що на горизонті з'явилася вигідніша пропозиція із Судану.

Зараз у країні фіксується рівновага сил між урядовою армією та ополченцями з "Джанджавід", написав Несміян на своїй сторінці у Telegram-каналі.

Якщо "вагнерівці" приймуть одну зі сторін, то зможуть здобути перемогу спільно. Армія Судану зараз контролює нафту, а ополченці - золото Судану. Пригожин без проблем може вимагати оплату як у золоті, так і нафті. Обидві сторони конфлікту активно зайняті пошуком військової допомоги ззовні, причому ополченцям вона більше потрібна, оскільки армія Судану вже заручилася допомогою з боку армії Єгипту.

Однак для цієї мети Пригожину доведеться зберегти кістяк своїх найманців, а не покласти їх усіх на руїнах Бахмуту, зауважив експерт, саме тому в ультиматумі до МО РФ і прозвучала дата 10 травня.

На ультиматум відреагував Кадиров, який запропонував на певний час замінити "вагнерівців" на "кадировців".

З іншого боку, Росгвардія може спробувати завадити найманцям залишити свої позиції, однак на ділі це означатиме реальне бойове зіткнення між сторонами.

Кремлю доведеться просто сидіти й чекати. Якщо найманці покинуть Бахмут, то місто повністю перейде під контроль ЗСУ. Якщо ж спробувати зупинити силою "вагнерівців", то буде пряме зіткнення ЗС РФ і найманців.

Несміян заявив, що залишилося чекати недовго. Однак слід пам'ятати, що найманці йдуть за гроші вбивати, але не вмирати.

Раніше аналітики з ISW розповіли про нові бої у районі Хромового, куди МО РФ перекинуло добровольців із батальйону "Невський".

Нагадаємо, Білецький описав подробиці бою 3-ї ОШБр проти 72-ї бригади на Бахмутському напрямку.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Эль Мюрид

Останні новини