19 квітня 2023, 09:45

Береза вказав на головні помилки у справі з блокуванням Польщею українського зерна: "Це неетично"

Деякі несумлінні "ділки" з України, отримавши дозвіл на транзит зерна через Польщу, просто забили склади цієї країни, спричинивши кризу.

Береза вказав на головні помилки у справі з блокуванням Польщею українського зерна: "Це неетично"

Позафракційний депутат Верховної Ради України VIII скликання, ексглава інформаційного відділу "Правого сектору" Борислав Береза у своєму ТГ-каналі "Березовый сок" висловив думку щодо інциденту з блокуванням українського зерна у Польщі.

На думку політика, винні у тому, що сталося, насамперед наші вітчизняні підприємці, які некоректно себе повели в європейських країнах.

Також Береза послався на цитату українського політтехнолога Віктора Тарана, який, зі свого боку, закликав розібратися в інциденті із зерном об'єктивно, а не вішати всіх собак на "поганих" поляків.

"Рік тому Європейський союз відкрив нам кордони, щоб допомогти з транзитом українського продовольства, а також рятувати ті держави, які мали дефіцит і продовольчу кризу (насамперед це країни Африки).

Натомість українські ділки (як правило, посередники) понавозили своє продовольство, забивши і внутрішній ринок Польщі, Угорщини, Румунії, Болгарії. До речі, частину продовольства завозили невідповідної якості", - пише Береза.

Політик також звертає увагу, що деякі недобросовісні українські підприємці, скориставшись дозволом на транзит зерна через Європу, просто наповнювали прикордонні склади й елеватори, що призвело до проблем у дружніх країнах.

"Вітчизняні бізнесмени показали себе, м'яко кажучи, неетично. А тепер ми здивовані, що країни ЄС у відповідь почали захищатися, вказуючи на цю неетичну поведінку", - резюмує Борислав Береза.

Передісторія: 15 квітня 2023 року Польща й Угорщина оголосили про тимчасову (до 30 червня) заборону на імпорт зерна та деяких продовольчих товарів з України. Польська влада пояснила це "захистом інтересів своїх громадян", угорська - "необхідністю захистити свій сільськогосподарський сектор".

До речі, зернова проблема з Польщею вже на шляху вирішення: Київ і Варшава близькі до компромісу.

Як раніше повідомлялося, Росія заблокувала 50 кораблів у Чорному морі, грубо порушуючи "зернову угоду".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Борислав Береза

Останні новини