13 квітня 2023, 09:59

ЗСУ готові на 90%: Арестович пояснив, що заважає вже зараз почати контрнаступ

Тільки сильні дощі рятують армію Путіна від початку контрнаступу ЗСУ, вважає Арестович.

ЗСУ готові на 90%: Арестович пояснив, що заважає вже зараз почати контрнаступ

За словами ексрадника глави Офісу президента України, контрнаступ ЗСУ готовий на 90% - у всьому винна дощова погода, яка не дає можливості просохнути ґрунту.

Учора, 12 квітня, у бесіді з російським правозахисником Марком Фейгіним Олексій Арестович приділив увагу такій темі, як весняний контрнаступ ЗСУ.

Останнім часом ЗМІ все більше приділяють увагу майбутньому контрнаступу ЗСУ. Однак минулого тижня у Мережі також з'явилися секретні документи Пентагону, які стосуються і тематики війни в Україні. Багато хто вирішив, що вони внесли свої зміни у плани Генштабу ЗСУ щодо контрнаступу.

Арестович вважає, що насправді це далеко не так. Головна причина - погодні умови, які не дають можливості використовувати на всі 100% важку військову техніку - танки. Для нормально руху танків необхідно, щоб ґрунт просох на 30 см, щоб земля стала свого роду бетоном. Для цього необхідно, щоб протягом 2-3 тижнів була тільки сонячна погода.

Навесні сонце швидше прогріває ґрунт, ніж влітку, через кут падіння променів. Однак, за прогнозом, у найближчі пару тижнів ще буде мокра, дощова погода в Україні.

Арестович упевнений, що контрнаступ готовий на 90%, але вся справа у погоді.

Цього тижня під час візиту до Канади прем'єр-міністр України Шмигаль анонсував контрнаступ ЗСУ не навесні, а вже влітку.

Зі слів Олексія Данилова, у Генштабі ЗСУ ще розробляють не один план контрнаступу, однак про його початок буде відомо в останній момент.

Раніше у Пентагоні похвалили план контрнаступу ЗСУ, заявивши, що він дуже перспективний.

Нагадаємо, Селезньов озвучив проблемні моменти, з якими ЗСУ можуть зіткнутися під час контрнаступу.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Алексей Арестович

Останні новини