3 квітня 2023, 09:47

"Для Путіна це велика катастрофа", – Карась розповів про непоправну втрату РФ

Втрата Києво-Печерської лаври – це величезний удар для Путіна, вважає військовослужбовець ЗСУ Євген Карась.

"Для Путіна це велика катастрофа", – Карась розповів про непоправну втрату РФ

Днями розпочалося велике виселення ченців УПЦ Московського патріархату з Києво-Печерської лаври, що супроводжується гучними скандалами та викриттями. З приводу цієї ситуації висловив свою думку громадський діяч, військовослужбовець ЗСУ Євген Карась.

"Втрата Києво-Печерської лаври для росіян велика катастрофа. Це був заповідник найдресированіших мавп, тобто промивання мізків, яке робить ФСБ УПЦ МП набагато краще, ніж те, що робить "ОПЗЖ", Шарій або хтось ще. Лавра була у них найбільш смердючим ефективним смітником. І якщо її зараз буде нейтралізовано, то це непоправні втрати для росіян", - заявив експерт в інтерв'ю Євгенії Кутнової для YouTube-каналу Politeka Online.

За словами Карася, справи у росіян на фронті йдуть не дуже добре, та на цьому тлі втрата такого пропагандистського центру, центру вербування, як Києво-Печерська лавра, сприймається ними тим більше болісно.

"Ми знаємо, що на території Лаври і на початку війни затримували коригувальників вогню. І якщо у них відберуть Києво-Печерську та Почаївську лаври, то це буде непоправний удар і Путіну його нічим крити", - зазначив військовослужбовець.

Потім він пояснив, що руські не можуть бути по-справжньому руськими, доки у них немає Києва, адже Русь була Київською. А Києво-Печерська лавра - це точка релігійної сили, знакова для слов'янського християнства, і без неї їхня ідеологія посиплеться.

Раніше ми повідомляли, що російські пропагандисти істерять з приводу виселення ченців Московського патріархату з Києво-Печерської лаври.

Нагадаємо, митрополит УПЦ МП Павло Лебідь закликав до штурму Києво-Печерської лаври.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини