15 березня 2023, 07:56

Перша фаза контрнаступу ЗСУ буде не наземною: Самусь озвучив свій прогноз

Перша фаза контрнаступу ЗСУ очікується у найближчі два тижні, заявив Самусь.

Перша фаза контрнаступу ЗСУ буде не наземною: Самусь озвучив свій прогноз

Напередодні військовий експерт Михайло Самусь озвучив свій прогноз щодо весняного контрнаступу ЗСУ. З його слів, спочатку у справу вступить далекобійна зброя, та тільки після цього почнеться наземна операція.

Учора, 14 березня, в ефірі програми "Вердикт із Сергієм Руденком" на телеканалі "Еспресо" військовий експерт поділився своєю думкою щодо контрнаступу.

Перша фаза може бути як протягом найближчих двох тижнів, так і найближчих кількох днів. Це буде не наземна операція, а використання високоточного знаряддя, що б'є на далеку дистанцію.

Окупанти прекрасно обізнані про РСЗВ HIMARS і тому намагаються тримати свої склади з боєприпасами за 80 км від лінії фронту.

Однак не варто забувати, що США передадуть ракети GLSDB, дальність польоту яких становить 150 км, а отже, на першому етапі ЗСУ знищать командні пункти, склади з боєприпасами, розвідувальні системи та місце скупчення живої сили противника.

Під 150 км потрапить уся окупована територія України, крім Криму. А пізніше, коли погода дозволить використовувати важку військову техніку, ЗСУ підуть у бій, заявив Самусь.

На початку поточного тижня командувач Сухопутних військ України Сирський зізнався, що контрнаступ уже не за горами.

Радник Офісу президента України заявив, що контрнаступ може початися через два місяці. А військовий експерт Владислав Селезньов прогнозує початок боїв із середини квітня.

Раніше Самусь намагався розібратися у відмінностях між ЗС РФ і "вагнерівцями".

Нагадаємо, західні військові аналітики заявили, що за місяць боїв в Україні 2023 року окупанти змогли захопити лише 0,039% території країни.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Михаил Самусь

Останні новини