7 березня 2023, 19:57

"Поставити до стінки", – пропаганда РФ розкручує "полювання на відьом", анонсоване Путіним

У Росії відроджують сталінське поняття "ворогів народу" – Кремль запустив маховик внутрішнього терору.

"Поставити до стінки", – пропаганда РФ розкручує "полювання на відьом", анонсоване Путіним

Не зумівши перемогти ворога зовнішнього, путінський режим звертає агресію всередину держави. Процес, який РФ передрікали численні експерти, розпочався. Зазнаючи поразки у війні проти України, Кремль запустив маховик внутрішнього терору.

Кремлівська пропаганда вже щосили розганяє радянську ідею боротьби з "ворогами народу", передає Діалог.UA.

Ця історія офіційно стартувала у річницю програної Росією війни. Наприкінці лютого Путін, виступаючи перед керівництвом ФСБ, закликав боротися з внутрішніми "ворогами", яких назвав "мразью". Моментально кремлівська пропаганда почала рекламувати цей наратив.

Показовим став виступ депутата Держдуми РФ Андрія Гурульова в ефірі ток-шоу скандального кремлівського пропагандиста Володимира Соловйова.

Він із жалем констатував, що Росія в її нинішньому стані не може успішно воювати проти НАТО. Він закликав карати винних у відставанні РФ, при цьому активно натякаючи на повернення смертної кари для ворогів режиму.

"А можемо ми НАТО перемогти? Якщо взяти математику та порахувати співвідношення сил і засобів, то у кращому випадку ми можемо, напевно, тільки оборонятися. А як перемогти? (...) Нам потрібен прорив у високоточній зброї. Нам сьогодні треба плюнути на всі ці НАТОвські права, брати (західну - ред.) зброю та копіювати. Сьогодні має бути чітке розуміння: якщо не з нами, то проти нас. Гранично стало зрозуміло, що вороги народу, виявляється, існують... Вони ж є! (...) Це треба визнати. І з ворогами народу чинити як із ворогами народу. Буде міра відповідальності - у нас усе піде: і промисловість, і оборонка. Народ "на землі" хоче перемог і справедливості. Щоб наші ЗС, забезпечені всім, перемагали, і щоб уся наволоч, яка тут саботує цей процес, має стати до стінки. Ось чого хоче народ! Масово. Чим швидше міра відповідальності настане, тим швидше ми прийдемо до рубежів, які хотіли... Нам уже діватися нікуди. У цьому наше виживання, іншого варіанту немає", - переконував росіян путінський депутат.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що російський пропагандист забув про плани взяти "Київ за 3 дні" та денацифікацію. Тепер він розповідає, що війна буде довгою та виснажливою.

Також у Соловйова заговорили про те, що війна проти України може бути програна Росією.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Редакция Диалог.UA

Останні новини