5 березня 2023, 10:13

У Бахмут заходять "гратися" ССО: Латиніна пояснила, що відбувається з містом

ЗСУ, найімовірніше, найближчими тижнями підуть із Бахмуту, вважає Юлія Латиніна.

У Бахмут заходять "гратися" ССО: Латиніна пояснила, що відбувається з містом

В український Бахмут, який уже понад півроку у лобових атаках штурмували російські війська, заводять Сили спецоперацій України (ССО). Вони прикриють відведення основного угруповання військ ЗСУ з міста, деякий час "попустують" у міських боях, після чого також залишать цей укріпрайон, який виконав своє завдання.

Що відбувається на "найгарячішій" ділянці фронту, пояснила у своєму відеоблозі в YouTube відома російська журналістка, історикиня Юлія Латиніна.

"Бахмут, звичайно, все. Нагадаю, що битва почалася якщо не з 17 травня, коли Бахмут уперше розстріляли, то з 1 серпня, коли його почали штурмувати. ЗСУ зірвали на прощання виступ Путіна, власне, тому й тримали місто останні пару тижнів. Пішли з Бахмуту, на прощання підірвавши останній міст. А замість регулярних частин заходять Сили спецоперацій (ССО). Саме це ж було з Сєвєродонецьком. І ось ССО ще довго не допустять встановлення російського та "вагнерівського" контролю над Бахмутом, вони будуть вести там (бої) досить довго серед руїн", - розповіла журналістка.

Вона запевнила, що залишення Бахмуту не буде великою проблемою для ЗСУ. Українська артилерія міцно утримує Часів Яр, з якого триматиме місто під вогневим артилерійським контролем.

Загалом, з її слів, Бахмут, як і Сєвєродонецьк свого часу, став пірровою перемогою Росії. Командування РФ сподівалося, що в обороні міста українці спалять резерви, необхідні для майбутнього контрнаступу. Цього не сталося. Замість цього свої резерви у цих "м'ясних штурмах" знищила сама РФ.

"Весь сенс операції (ЗСУ - ред.) - знекровити війська РФ, не задіюючи резерви. За весь цей час резерви не були використані... І у Сєвєродонецьку, і у Бахмуті було одне й те саме. Абсолютна неадекватність російського керівництва дозволила це здійснити. У гонитві за марною метою Путін спалював непоправні ресурси, полегшуючи цим неминучий майбутній український наступ... Бахмут виконав своє завдання десятикратно", - констатувала російська історикиня.

Раніше Жорін розповів про складне становище Бахмуту.

Ми також писали, що секретар українського Радбезу озвучив важкі втрати російських військ у битві за Бахмут.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Юлия Латынина

Останні новини