1 березня 2023, 19:03

Піонтковський: після поразки Путіна Китай отримає покірну Росію та заволодіє Сибіром

Політолог Андрій Піонтковський сумнівається, що Китай почне постачання зброї у Росію.

Піонтковський: після поразки Путіна Китай отримає покірну Росію та заволодіє Сибіром

Китай використовує потенційну можливість надання Росії військової допомоги у війні з Україною за рахунок постачання зброї в якості інструменту "великої торгівлі" з США. Насправді ж Пекін навряд чи стане постачати Москву зброєю. Навпаки, китайська сторона чекає поразки Кремля, щоб отримати покірну Росію та фактично заволодіти Сибіром.

Таку точку зору озвучив політолог і публіцист Андрій Піонтковський в ефірі телеканалу FREEДOM.

"Відносини Китаю та Росії вже визначилися на десятиліття: Росія буде вже не просто молодшим партнером, а зовсім васалом Китаю", - зазначив аналітик.

На думку співрозмовника, КНР від самого початку війни в Україні займає прокитайську позицію, розраховуючи отримати власні вигоди від поразки РФ.

"У разі поразки Росії Китай отримує абсолютно покірну йому країну та фактично заволодіває Сибіром. Якщо захоче, може юридично оформити ті величезні території від Владивостока до Північного моря, які були відторгнуті договорами 19-го століття. Якщо не захоче, ці території все одно будуть зоною його політичного й економічного впливу", - підкреслив політолог.

Крім того, аналітик зазначив, що від Кремля відвернулися найближчі союзники. Йдеться, зокрема, про такі країни, як Казахстан і Вірменія.

Нагадаємо, минулого тижня азійські ЗМІ опублікували мапу авторства Міністерства природних ресурсів КНР, в якій восьми містам і місцевостям на території Росії повернуто китайські назви.

Раніше у МЗС Китаю оприлюднили пропозиції щодо мирного припинення війни в Україні, які підтримують територіальну цілісність Української держави, але водночас закликають до негайного перемир'я без попереднього виведення російських військ з української території.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини