7 лютого 2023, 19:41

"Після цього у РФ усе впаде", – генерал США Годжес анонсував звільнення Криму влітку 2023-го

Українська армія цілком може звільнити Крим від російської окупації влітку нинішнього 2023 року, упевнений екскомандувач військами США в Європі Бен Годжес.

"Після цього у РФ усе впаде", – генерал США Годжес анонсував звільнення Криму влітку 2023-го

Судячи з усього, окупація українського Криму стрімко наближається. ЗСУ зможуть зайти на півострів влітку нинішнього 2023 року.

Таку думку висловив в інтерв'ю українському політологу, воєнкору Тарасу Березовцю американський генерал, колишній командувач військами США в Європі Бен Ходжес.

Для звільнення Криму, зі слів генерала, Україні необхідно тільки одне - далекобійні засоби ураження. Якщо Захід активно допомагатиме з цим Україні, півострів не встоїть, точніше, не встоять окупанти.

"Я переконаний, що звільнити Крим можливо цього літа, якщо у вас будуть засоби, щоб наносити дальні удари. Після цього все завалиться. Крим - це ключ", - сказав Ходжес.

Він зазначив, що слабким місцем росіян у Криму є логістика. Маючи далекобійні засоби ураження, ЗСУ зможуть успішно перерізати шляхи постачання окупаційного контингенту на півострові та знищити військові об'єкти РФ, тобто руйнування Кримського мосту має бути одним із перших кроків української армії в операції з деокупації. Без нього росіяни опиняться у "котлі", з якого буде тільки два виходи: втеча або смерть.

Примітно, що Ходжес також упевнений у звільненні й Донбасу від російської окупації.

Зазначимо, що, на думку військових експертів і оглядачів, до звільнення Криму українська армія приступить після того, як прорве фронт до узбережжя Азовського моря на Півдні. Це дасть змогу ЗСУ наблизитися достатньо до Кримського мосту та зруйнувати його.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що, на думку історика Чернишевського, США вже почали готувати Україну до операції зі звільнення Криму.

Ми також писали, що Буданов зробив новий прогноз щодо Криму.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини