4 лютого 2023, 09:22

ЗСУ отримають зброю, що змінює правила гри: Герасимова з його планом щодо наступу чекає неприємний сюрприз

США анонсували постачання Україні снарядів, які кардинально змінять ситуацію на фронті, зазначив Альфред Кох.

ЗСУ отримають зброю, що змінює правила гри: Герасимова з його планом щодо наступу чекає неприємний сюрприз

Вашингтон 3 лютого оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на суму $2,2 млрд. Туди увійшли серед іншого довгоочікувані бомби GLSDB для РСЗВ HIMARS. З їхньою допомогою українська армія зможе завдавати високоточних ударів по ЗС РФ уже на відстані до 150 км.

Ситуацію прокоментував на своєму каналі у Facebook колишній високопоставлений чиновник уряду Російської Федерації Альфред Кох.

Він підкреслив, що GLSDB - це "зброя, що змінює правила гри".

Свого часу поставки Україні реактивних систем HIMARS призвели до різкої зміни ситуації на фронті. Отримавши у своє розпорядження кілька РСЗВ, які вміють високоточно бити на 70 км, українці змогли зруйнувати всю логістику окупаційної армії у ближньому тилу, роздовбавши склади та бази ЗС РФ.

"Це сильно підірвало їхній наступальний порив і у кінцевому підсумку призвело до різкого зниження інтенсивності артилерійського вогню", - нагадав Кох.

З появою в українців GLSDB становище російських військ ще сильніше погіршиться. Тепер будуть винесені їхні військові об'єкти на глибині не 70, а 150 км. Наступати за таких умов буде дуже складно.

GLSDB зроблять приреченим сухопутний коридор до Криму, який все ще вдається утримувати російській армії.

"У випадку з GLSDB, просто відсунувши склади ще далі від лінії фронту, проблему не розв'язати тому, що на ділянці фронту приблизно від Василівки до Вугледару відсувати склади вже нікуди: там далі Азовське море з усіма наслідками, що випливають із цього прикрого факту, наслідками", - написав політик.

Він висловив думку, що через нові бомби великий російський наступ, який готує Генштаб, обернеться провалом.

"Я передчуваю деякий сюрприз для натхненного Герасимова (командувача окупаційного угруповання ЗС РФ в Україні - ред.) з його планами наступу. Здається мені, що після такого сюрпризу його можливості наступати стануть значно скромнішими", - написав Кох.

Він також запевнив, що українська розвідка прекрасно працює та всі цілі для GLSDB вже намічені.

Раніше Резніков розповів про підготовку РФ до наступу на двох напрямках в Україні.

Також джерело у Міноборони РФ розповіло анонімно ЗМІ про паніку російського командування у зв'язку з наказом Путіна йти у наступ.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Альфред Кох

Останні новини