27 січня 2023, 21:11

Гроші у Путіна закінчаться вже цього року: РФ зіткнеться з фінансовою кризою, якої ще не знала

У путінського режиму не вистачить грошей для ведення тривалої війни проти України, впевнений Дмитро Чернишевський.

Гроші у Путіна закінчаться вже цього року: РФ зіткнеться з фінансовою кризою, якої ще не знала

Будь-яка війна вимагає колосальної кількості грошей. У Росії вони, судячи з усього, вже скоро закінчаться.

Такого висновку дійшов у своєму відеоблозі в YouTubе російський історик і політик Дмитро Чернишевський.

Він звернув увагу на те, що за підсумками 2022 року російський Мінфін відзвітував про колосальну діру у бюджеті. Вона виявилася вдвічі більшою, ніж вважали експерти, - 3,3 трлн рублів. Нинішній рік буде ще складнішим, упевнений Чернишевський.

Річ у тім, що у російський бюджет цього року закладено ціну нафти в $78 за барель. Такої цифри сьогодні немає зовсім: російська нафта сильно подешевшала через санкції та цінову стелю, тобто нового дефіциту бюджету уникнути не вдасться.

"Якщо ми подивимося бюджет 2023 року, у ньому заплановано дефіцит у 3 трлн рублів. Але, судячи з усього, все буде набагато гірше... Є підстави вважати, що до кінця року у путінського режиму настануть дуже неприємні фінансові проблеми. 60% бюджету прямо або побічно пов'язані з проведенням війни. Їх урізати не можна - війна дедалі більше та більше пожиратиме бюджет", - розповів Чернишевський.

Енергетика Росії, на якій тримається російський бюджет, деградуватиме далі, а витрати на війну неминуче продовжать зростати.

"У Фонді національного добробуту залишилося всього 10 трлн рублів. При цьому гроші там не всі можна якось швидко мобілізувати. Ліквідних коштів там всього 6 трлн рублів. І за ціни нафти нижче $50 за барель усі вони підуть на погашення дефіциту. Цього року Росія може позбутися ФНБ... Держава втратить фінансову подушку безпеки", - розповів російський історик.

Він вважає, що криза вибухне вже у другій половині нинішнього року, і не виключено, що виллється це у народний бунт. В історії РФ таке вже траплялося.

"Росія зіткнеться з фінансовою кризою, з нестачею коштів на війну. І єдиний вихід, який залишиться, це урізати невійськові витрати. Держава діятиме за принципом "помри ти сьогодні, а я завтра"... Насамперед почнуть різати пенсіонерам, вчителям, лікарям, бюджетникам, проєкти з благоустрою. Усе це вже почалося. І це неминуче позначиться на рівні життя народних мас. Ніхто, звісно, не буде скасовувати пенсії та зарплати. Буде вмикатися друкарський верстат, проводитися маніпуляції з рублем... Реальна пенсія та зарплата будуть швидко скорочуватися", - попередив Чернишевський.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що на РФ насувається велика фінансова проблема розміром у трильйони, є ризик бунту мобілізованих.

Ми також писали, що Путін фінансово не потягне війну з Україною: грошей не вистачає.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини