23 січня 2023, 07:53

Коваленко попередив про хитрість Ірану щодо РФ: "Не поспішайте плескати у долоні"

Нещодавно МЗС Ірану заявило про невизнання "частиною" Росії окупованих територій України.

Коваленко попередив про хитрість Ірану щодо РФ: "Не поспішайте плескати у долоні"

Влада Ірану публічно відмовилася визнавати окуповані території України "новими регіонами" РФ. Цю позицію підтримали ЗМІ, однак у цьому дипломатичному ході є нюанс.

"Не поспішайте плескати у долоні завчасно. Нагадаю, що Іран - це країна-ізгой, яка постачає Росії спорядження й озброєння", - прокоментував блогер Олександр Коваленко.

РФ уже отримала кілька видів БПЛА, авіабомб, шоломи та бронежилети. У майбутньому агресор може розраховувати на балістичні ракети Fateh-110 і Zolfaghar, а також на нові контракти на постачання дронів-камікадзе. У Тегерані підтверджують отримання від Росії винищувачів "Су-35", а також спільну роботу у питаннях ВТС з купівлею С-400.

"Хочу нагадати, що Білорусь також не визнала досі окупований Крим російським, але хіба це завадило Мінську надати територію своєї країни для нападу на Україну?" - поставив риторичне запитання Коваленко.

Він рекомендує не рефлексувати з приводу заяви МЗС Ірану, оскільки вона могла прозвучати у контексті торгу. Ймовірно, Тегеран випробовує Кремль, намагаючись зрозуміти, що може отримати натомість за лояльність і підтримку та як довго можна продовжувати грати у цю гру.

Нагадаємо, Іран категорично заперечує передачу РФ дронів-камікадзе, якими окупанти завдавали ударів по критичній інфраструктурі України.

За версією Тегерану, Росія отримала кілька Shahed до повномасштабної війни та на цьому їхня співпраця нібито припинилася.

Однак Вашингтон не повірив заявам Ірану та через постачання БПЛА й іншої військової техніки до РФ запровадив щодо Тегерану нові обмежувальні заходи.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини