20 січня 2023, 09:32

Пробити глибоко ешелоновану оборону ЗС РФ на конкретній ділянці: навіщо Києву потрібні "Челленджери"

Танки Challenger 2 допоможуть Україні у складному завданні звільнення Донбасу, запевняє Дмитро Чернишевський.

Пробити глибоко ешелоновану оборону ЗС РФ на конкретній ділянці: навіщо Києву потрібні "Челленджери"

Низка експертів скептично поставилася до планів Великої Британії поставити Україні роту танків Challenger 2. Річ у тім, що ця машина дуже важка - важить близько 75 тонн, що ускладнює логістику. Дійсно, "Челленджери" не призначені для маневрених операцій на фронті та далеких марш-кидків. Вони потрібні для іншого.

Про це розповів у своєму відеоблозі в YouTube російський історик і політик Дмитро Чернишевський.

""Челленджер" - це основний бойовий танк Сухопутних військ Великої Британії. Це буде перше постачання важкого танка в Україну з боку Заходу... Мене вразили заяви "експертів", що ці танки не приносять користі на полі бою, тому що дуже важкі та по багатьох мостах вони просто не пройдуть... Я над такими "військовими аналітиками" диванними іноді регочу", - розповів історик.

Він запевнив, що постачання Challenger 2 - це далеко не тільки політичний жест Лондону, щоб спонукати США та Німеччину до передачі Києву інших танків.

Річ у тім, що "Челленджер" розрахований на ведення боїв у місті. Він має таку броню, яку пробити вкрай важко. Наприклад, під час Іракської війни зафіксовано випадок, коли за 75 влучань по цьому танку з РПГ не було жодного пробиття. Це саме те, що потрібно Україні на одній конкретній ділянці фронту - на Донбасі, який є суцільною міською агломерацією.

"Зараз Захід постачає зброю для ведення наступу у маневреній війні, для оточення. Але куди ми подінемо Донбас? Його не можна ні об'їхати, ні обійти. Його можна взяти тільки штурмом. І щоб його взяти, потрібні такі машини, як "Челленджер". Саме з їхньою допомогою українці зможуть пробивати глибоко ешелоновану оборону російських військ. Це аналог Т-90... Але "Челленджер"має, природно, переваги західних танків: у нього чудова система керування вогнем, у нього дуже цікава система захисту, зокрема динамічна - для кумулятивного ураження там товщина броні лобової 1200 мм. Це машина спеціально зроблена, щоб битися у місті, коли з-за кожного кута може вискочити хтось із "Джавеліном" або іншою поганью, і не факт, що проб'є... У міських умовах "Челленджер" не знає собі рівних", - розповів російський історик.

Раніше Єрмак анонсував в Україні "важливі події", для яких потрібні танки Leopard.

Ми також писали, що німецькі танки можуть бути передані Україні й без американських.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини