12 січня 2023, 12:51

"У Донецьку колапс – люди просять про допомогу", – Казанський показав, що Росія влаштувала у місті

8 років російської окупації довели до колапсу колись одне з найуспішніших і найбагатших міст України Донецьк.

"У Донецьку колапс – люди просять про допомогу", – Казанський показав, що Росія влаштувала у місті

Окупований Донецьк охопив колапс, пов'язаний із відсутністю тепла: у місті немає опалення, труби замерзають і лопаються, а комунальники не виконують своїх обов'язків і відмовляються надавати жителям допомогу.

На репортаж російських пропагандистів про ситуацію з опаленням в окупованому місті звернув увагу журналіст і блогер Денис Казанський.

"У сюжеті росіян підкреслюється, що проблема саме у розвалі комунального господарства. Половина населення втекла, у Донецьку багато покинутих квартир, за які ніхто не платить, через це утримувати й обслуговувати систему опалення стає нереально. Люди телефонують до ЖЕКів і просять допомоги, але там їхні скарги просто ігнорують", - пише журналіст.

У своєму Telegram-каналі Казанський підкреслив, що все це не результат обстрілів - до колапсу одне з найуспішніших українських міст довели 8 років російської окупації.

"Просто нагадаю, що це місто 10 років тому було одним із найбагатших і найкомфортніших міст України, приймало "Євро-2012" і уявити собі подібне у ньому було немислимо. Але потім прийшов руський світ і занурив Донецьк у пекло, злидні та розруху", - зазначив він.

Раніше стало відомо, що, приховуючи сліди своїх злочинів, путінський режим віддав наказ про знесення Драмтеатру у Маріуполі.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Денис Казанский

Останні новини