11 січня 2023, 17:15

Сі зрозумів, що Путін програв: Китай запросив Захід домовлятися про долю Росії

Пекін спробує домовитися із Заходом про розподіл Росії, вважає Дмитро Чернишевський.

Сі зрозумів, що Путін програв: Китай запросив Захід домовлятися про долю Росії

Гучна стаття у Financial Times про відносини Китаю та РФ не випадковість. Пекін послав дуже чіткий сигнал Заходу.

Ситуацію прояснив у своєму відеоблозі в YouTube російський історик, політик Дмитро Чернишевський.

Високопоставлене джерело у керівництві Китаю у коментарі Financial Times назвало російського диктатора Володимира Путіна "божевільним" через війну проти України. Він запевняв, що глава РФ не просив у китайського лідера Сі Цзіньпіна благословення на агресію. Також джерело анонсувало розрив відносин із Москвою, яка програє.

Чернишевський упевнений, що Пекін навмисно злив ці меседжі Заходу.

"КНР починає шукати іншу модель поведінки у конфлікті... Сі намагатиметься домовитися із Заходом про поділ колишньої РФ: або територіальний, або тільки щодо сфер впливу... Я чекав на цю інформацію", - розповів російський історик.

Він упевнений, що Пекін не планував війни із Заходом. І спроби Москви втягнути його у такий конфлікт були сприйняті китайцями як удар у спину.

"Ми отримали доказ, що розмова Сі з Путіним була зовсім іншою, ніж вважалося раніше, що жодного благословення на агресію в Україні не було... Путін обдурив Цзіньпіна, чим той був дуже розлючений. А тепер виявляється, що війну Росія ще й програє... Китай отримав усі мінуси, оскільки Захід об'єднався у відповідь на агресію. А плюсів не видно. У Китаю ворожнеча з сусідами, з Америкою. А тут ще Росія втягує його у ворожнечу з Європою", - пояснив Чернишевський.

Він вважає статтю запрошенням Пекіном Заходу до переговорів про долю Росії, точніше, про її розподіл. Пекін, наприклад, може денонсувати Тяньцзінський і Айгунський договори 1859-1860 рр., щоб повернути Далекий Схід собі.

"Пекін постав перед дилемою: підтримати Росію, зробивши її своїм васалом, або домовитися із Заходом про розподіл Росії. І, судячи з пробної кулі, Захід запрошується до домовленостей... Він домовиться з Америкою, Європою, щоб Далекий Схід відійшов Китаю... А потім вони домовляться про розподіл сфер впливу... Ось вам новий світ. Контури починають вимальовуватися... Це не випадкове застереження, це спроба домовитися із Заходом за рахунок Росії, яка програла", - констатував російський історик.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Путін обдурив Сі Цзіньпіна з приводу "спецоперації" в Україні, вважає Бєлковський.

Ми також писали, що Китай натякає США на готовність "здати" Путіна заради "міжнародної розрядки".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини