8 січня 2023, 20:09

Захід пообіцяв знищити Росію у разі застосування Путіним ядерної зброї – Огризко

Дипломат розповів, який меседж Кремль отримав від Заходу у відповідь на ядерні погрози російської сторони.

Захід пообіцяв знищити Росію у разі застосування Путіним ядерної зброї – Огризко

Захід попередив главу Кремля Володимира Путіна про те, що "від Росії нічого не залишиться", якщо Москва зважиться на застосування ядерної зброї у війні проти України.

Таку точку зору озвучив колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко у бесіді з "ТСН".

За словами дипломата, ядерне озброєння російський президент розглядає як "останню лінію оборони", яку він готовий задіяти, якщо йому загрожуватиме поразка у війні й усунення від влади.

У Росії цар має бути переможцем, а правитель, який програв, швидко стає нікому не потрібним, і його швидко усувають від влади, тому Путін чіплятиметься за "ядерний кийок" і розмахуватиме ним "перед носом західних політиків", заявив співрозмовник.

Водночас дипломат вважає, що на Заході не збираються миритися з таким станом речей і передали Путіну чіткий сигнал: "від нього та Росії нічого не залишиться" у разі застосування російською стороною ядерного озброєння.

На думку ексміністра, президент РФ враховує отримане попередження, коли періодично продовжує спорадичні звинувачення у бік західних держав.

Раніше Огризко припустив, що 2023 рік буде останнім роком для Росії у її нинішньому вигляді. Колишній міністр упевнений: Російська держава не зможе продовжити своє існування через економічні проблеми.

Дипломат також заявив, що постачання західного озброєння та фінансова підтримка Києва є запорукою перемоги України у війні.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Владимир Огрызко

Останні новини