12 грудня 2022, 08:13

Хвалитися нічим: Жданов озвучив кількість стратегічних бомбардувальників ПКС РФ і місце, де вони перебувають

Із 16 стратегічних бомбардувальників "Ту-160" РФ у строю лише чотири, частина перекинута до Заполяр'я.

Хвалитися нічим: Жданов озвучив кількість стратегічних бомбардувальників ПКС РФ і місце, де вони перебувають

У Кремлі насправді велика проблема зі стратегічною авіацією, саме тому Путін біснується після кожної нової інформації про "хлопок" на тому чи іншому військовому аеродромі у РФ.

Таку думку озвучив військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю ресурсу "Обозреватель".

Після 5 і 6 грудня, коли невідомі безпілотники атакували авіабази РФ у Рязані, Саратові та Курську, було ухвалено рішення частину бомбардувальників перекинути до Заполяр'я, якомога далі від кордону з Україною.

З одного боку, це вбереже літаки від атаки дронів, але, з іншого боку, ускладнить логістику противника.

За словами Жданова, 9 бомбардувальників із Дягилевого зараз перебувають у Мурманській області. Там же знаходиться і вся інша стратегічна авіація РФ.

Таке перекидання позначиться на логістиці. Тепер необхідно більше пального, щоб літаки підлетіли до України для нанесення ракетного удару, саме тому літакам доведеться обов'язково десь дозаправлятися, не виключено, що на авіабазі Енгельс.

Далеко не всі бомбардувальники ВПС РФ перебувають у належному робочому стані. На службі ще багато літаків, які вже застаріли.

Щодо літаків "Ту-160", у самій РФ називають кількість у 35 одиниць, проте в Україні впевнені (посилаючись на українську версію "Вікіпедії"), що їх лише 16, 15 з яких були випущені за часів СРСР. За останні роки ЗМІ фіксували лише чотири справних бомбардувальника.

Щодо Ту-95, то, згідно з росЗМІ, їх близько 60. При цьому немає точних даних, скільки з них реально піднімалися у небо та скільки перебуває у справному стані.

При цьому, зі слів Жданова, не слід забувати і про підготовку кадрів. Для бомбардувальників необхідна точно така ж підготовка за часом, як і для винищувача.

Зауважимо, 11 грудня росЗМІ розсекретили імена трьох військовослужбовців, які загинули на авіабазі Дягилеве після удару безпілотника.

На думку Жданова, Захід чітко дав зрозуміти, що Київ може завдавати ударів по території РФ, але тільки по військових об'єктах.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Олег Жданов

Останні новини