9 грудня 2022, 08:24

"Українські захисники зруйнували одразу два міфи про російську армію", – Жданов

Удари по російських авіабазах впливають не тільки на імідж ЗС РФ, а й на суспільство країни-агресора.

"Українські захисники зруйнували одразу два міфи про російську армію", – Жданов

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що за 9 місяців війни в Україні ЗСУ змогли зруйнувати вже не один міф про "непереможну" армію РФ.

Учора, 8 грудня, в інтерв'ю Апостроф TV експерт заявив, що черговий удар по трьом авіабазам у РФ зруйнував ще один міф про російську армію та Міноборони країни загалом.

Події 5 і 6 грудня зруйнували черговий міф про надійність російської системи ППО. Безпілотники змогли непоміченими подолати відстань до 800 км і завдати удару по цілі.

Якщо на початку війни проти України у росЗМІ ходили чутки про "другу армію світу", то днями зруйнували ще один - про "найнадійнішу систему ППО у світі".

Удари по авіабазах на території РФ можуть укотре сколихнути російське суспільство, у якого і так почалися антивоєнні настрої, особливо після указу від 21 вересня про "часткову" мобілізацію.

З одного боку, після серії таких ударів по території РФ у місцевого населення виникають антивоєнні настрої. Однак більша частина жителів РФ все ще підтримує "спецоперацію". Вони впевнені, що десь там в Україні є армія РФ, яка їх обов'язково захистить. Однак від цієї самої армії вже залишилися "ріжки та ніжки", тільки пропагандисти про це з екранів телевізорів не говорять.

У понеділок, 5 грудня, близько 6:00 невідомий безпілотник завдав ударів по авіабазах РФ в Енгельсі та Дягілєво. У результаті було пошкоджено три стратегічні бомбардувальники, які обстрілювали Україну. Наступного дня дрон атакував нафтонакопичувач на авіабазі у Курську.

Після такої НП РФ у терміновому порядку вивела 10 своїх літаків із Дягілєво.


На думку Жданова, весь свій військовий потенціал РФ перекинула на Донбас. Якщо ЗСУ почнуть контрнаступ на інших ділянках фронту, окупанти посипляться.

А Віталій Кім знайшов у Мережі дисертацію майора ВПС США, в якій той довів неефективність від ударів по енергетичній інфраструктурі у період воєн.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Олег Жданов

Останні новини