30 листопада 2022, 12:43

"Україна поверне Крим раніше, ніж Донецьк і Луганськ", – Роман Світан

Операція ЗСУ зі звільнення Криму розпочнеться, щойно закінчиться бездоріжжя.

"Україна поверне Крим раніше, ніж Донецьк і Луганськ", – Роман Світан

Операція з деокупації Криму відбуватиметься у 4 етапи. Півострів може повернутися під контроль України вже навесні майбутнього 2023 року.

Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ у запасі Роман Світан в ефірі "Ходорковський LIVE" на YouTube.

"До весни Крим буде повернуто", - запевнив експерт.

Операція, за його словами, розпочнеться одразу, щойно підсохне або підмерзне бруд.

"Є певна послідовність у звільненні Криму. Спочатку українські війська вийдуть на Азовське море у будь-якій точці від Маріуполя до Мелітополя. Вихід буде, я думаю, найближчим часом, щойно погода дозволить... Цей рух призведе до того, що херсонське угруповання (ЗС РФ - ред.) опиниться у великому оперативному оточенні, зв'язок буде тільки через Кримський міст. Повторний удар по Кримському мосту виведе це угруповання у повне оперативне оточення. А далі вже почнеться зачистка, ЗСУ увійдуть до Криму", - розповів Світан.

Він уточнив, що входу ЗСУ на півострів передуватиме робота далекобійної артилерії по військових об'єктах РФ.

"Після того, як наші війська підійдуть до Перекопу, Чонгару, Арабатської стрілки, дальність дії наших озброєнь - це мінімум 70 км. Це тільки по "Хаймерсам", а передають ракети дальністю до 150 км, тому, я думаю, увесь Крим буде під обстрілом... А робота "ХАРМами" по ППО дасть можливість нашій авіації працювати по Криму", - повідомив полковник.

Він зазначив, що у російської армії запасів боєприпасів вистачить лише на тиждень - півтора, якщо ЗСУ переріжуть постачання Кримським мостом.

"Вихід на Азовське узбережжя у будь-якій точці переведе цей великий шматок (лівобережна частина Херсонщини та Крим - ред.) у режим оперативного котла. Далі - питання часу та роботи нашої далекобійної артилерії. Після того як будуть знищені всі військові об'єкти, росіянам нічого не залишиться, як через залишки Кримського мосту та флотом евакуюватися з цієї території. Далі буде звільнення Криму, як на правому березі Херсонської області... Думаю, до Нового року ми дійдемо до входу у Крим, а до весни, думаю, Крим буде повністю під контролем українських військ..." - повідомив Світан.

Він вважає, що Крим може бути звільнений раніше Донецька та Луганська саме через цю географічну особливість.

Раніше Арестович назвав умови звільнення Криму вже у найближчій перспективі.

Ми також писали, що громадян РФ готуються виселяти з деокупованого Криму.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Роман Свитан

Останні новини