25 листопада 2022, 19:38

Ракетний терор не допоможе Путіну виграти війну, він робить собі тільки гірше – Чернишевський

Росія не зможе знищити енергетичну систему України масованими бомбардуваннями, зломити волю народу та привести до капітуляції країни.

Ракетний терор не допоможе Путіну виграти війну, він робить собі тільки гірше – Чернишевський

Через 8 місяців війни Росія перейшла до нової тактики - масованих ракетних ударів по критичній енергетичній інфраструктурі України. У військовому сенсі це марні дії. Кремль тільки погіршує своє становище.

Про це розповів у своєму блозі в YouTube російський історик Дмитро Чернишевський.

Він зазначив, що РФ ракетами б'є по слабкій ланці української енергосистеми - по розподільній мережі, яка постачає електрику споживачам.

"Електростанції Росія розбомбити не може: вони побудовані ще за радянських часів і розраховані на атомну війну. А ось підстанції, трансформатори - це якраз мета російських ударів", - повідомив історик.

На його думку, Кремль такою тактикою хоче змусити українців масово тікати в Європу, посилюючи там міграційну кризу.

"Також присутнє мстиве дрібне почуття диктатора, який зазнає поразки на полі бою і тому мстить українцям за їхній гордий дух", - уточнив Чернишевський.

Доказом тому, з його слів, є те, як кремлівські пропагандисти смакують військові злочини ЗС РФ в Україні.

У військовому сенсі, з його слів, масовані бомбардування марні. В історії немає випадку, коли вони б зломили волю народу та призвели до капітуляції країни.

"Навіть у Північній Кореї американцям це не вдалося, хоча було знищено до 90% критичної інфраструктури. Але РФ не Америка, а Україна не Північна Корея. Ці бомбардування можуть викликати тільки озлоблення... Коли люди бачать, як руйнують їхні міста та заводи, вони згуртовуються, їхній дух зміцнюється... Вони готові зубами землю гризти, але не здаватися... Вони (бомбардування - ред.) ще й викликають страшне обурення в усьому світі... Удар по мирному населенню - це підло. Країна, яка бомбить, зазнає різкого осуду всього світу. Це ми і бачимо", - розповів історик.

Припиняться бомбардування тільки після того, з його слів, як Захід ухвалить принципове рішення про постачання Києву далекобійного озброєння. ЗСУ після цього почнуть знищувати російські пускові установки й аеродроми, з яких вилітає бойова авіація, тобто росіян фізично позбавлять можливості завдавати таких ударів.

"Українці, всі країни, які жили під такими ударами, витримали, вижили. Не допомогло це ворогу зломити їхній дух і волю до опору. Ваша армія перемагає, а значить обстріли ваших міст не принесуть Росії жодної користі з точки зору перемоги у війні. Ворог буде покараний за це звірство", - констатував Чернишевський.

Раніше армія Путіна вдарила у "хворе" місце енергосистеми України.

Тим часом в ОП назвали справжню мету ракетних ударів ЗС РФ по Україні: "У Путіна виходу немає".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Дмитрий Чернышевский

Останні новини