18 листопада 2022, 17:44

"Завдяки зусиллям Залужного", – Орєшкін про різку зміну риторики Кремля

Гостре бажання Кремля про переговори – це результат успішної роботи ЗСУ, підкреслив Дмитро Орєшкін.

"Завдяки зусиллям Залужного", – Орєшкін про різку зміну риторики Кремля

Кремль останнім часом різко змінив риторику щодо України. Він практично щодня закликає Київ до переговорів про перемир'я. І це свідчення, що на полі бою у російській армії справи зовсім кепські.

Таку думку висловив в ефірі YouTube-каналу "BILD на русском" відомий російський політолог Дмитро Орєшкін.

Він зазначив велике зрушення у позиції Кремля щодо України.

"Процес пішов і, напевно, буде прискорюватися завдяки зусиллям пана Залужного та його військових з'єднань. Чим гірше справи йдуть на фронті, тим частіше у Кремлі замислюватимуться про переговори... Чим гірше справи на фронті, тим частіше Володимир Путін прокидається з думкою, що добре було б зафіксувати ось ці умови, які є зараз, зберегти територію, яку зараз контролює", - розповів Орєшкін.

Він запевнив, що у Кремлі сидять "не самогубці" та доводити ескалацію до ядерної війни там не планують.

Проте з переговорами є проблема: принципова позиція Києва.

"Просунутися далі Путіну не вдалося, а українці просуваються потихеньку, тож Путін проявляє дедалі більшу м'якість під тиском Заходу й України, а Зеленський проявляє дедалі більшу жорсткість. І його цілком можна зрозуміти, тому що, якщо зараз розпочати переговори, військові та Залужний скажуть йому: "Батенько, ми крові тут пролили неміряно, ми навчилися воювати, готові пахучими ганчірками, "Хаймарсами" й іншими підручними засобами виганяти агресора за межі українських переговорів, і тут ти затіваєш переговори"! (...) Тож я не дуже оптимістичний щодо мирних переговорів", - розповів політолог.

Захід, на його думку, хотів би мирної угоди, щоб не доводити ситуацію до ядерного конфлікту, законсервувати ситуацію та потихеньку "задушити" путінський режим. Україні такий варіант не підходить. Їй потрібно звільняти свої території, констатував Орєшкін.

Раніше у Кремлі визнали, що ракетні обстріли - примушення України до переговорів.

Також Подоляк пояснив, чому Путін не буде корисним у переговорному процесі.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Дмитрий Орешкин

Останні новини