16 листопада 2022, 19:02

Жданов пояснив, чому РФ офіційно не оголошує війну Україні: "Наголошую, зобов'язані..."

Військовий експерт Олег Жданов назвав головну причину, чому Росія продовжує війну, але не оголошує її офіційно.

Жданов пояснив, чому РФ офіційно не оголошує війну Україні: "Наголошую, зобов'язані..."

Коли війна Росії проти України триває скоро рік, а офіційно її продовжують називати "спецоперацією", то постає питання, чому це так. Олег Жданов пояснив, чому РФ невигідно називати війну війною та що станеться, якщо вона це зробить.

Інтерв'ю Олега Жданова для "24 каналу" можна подивитися на YouTube.

Військовий експерт відповів на запитання підписника, за яким ховається цікавість багатьох українців, чому війна проти України досі не оголошена: "Поясню чому. Річ у тім, що оголошення війни повністю змінює політичний статус країни. Згідно з міжнародним правом країна, яка оголосила війну, стає ізгоєм".

Військовий експерт у деталях розповів, що зміниться для РФ одразу після оголошення війни: "Усі країни, які проти цієї війни та які входять до ООН, будуть зобов'язані, наголошую, зобов'язані, розірвати будь-які стосунки з країною-агресором, яка оголосила війну. Дипломатичні, фінансові, економічні - все це розривається автоматично".

Як наочний приклад до вищесказаного Олег Жданов нагадав випадок зі звільненням Харківщини, коли Путін міг назвати "спецоперацію" "антитерористичною" та навіть запровадити воєнний стан, але побоявся це робити, бо і війну офіційно війною назвати він не наважується й досі. 


Раніше Жданов пояснив, чому Каховську ГЕС "росіяни повинні берегти як зіницю ока".

Також Жданов назвав новий напрямок фронту в Україні.

Нагадаємо, Жданов назвав напрямок фронту, де РФ "потрібна перемога".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!!

Автор: Олег Жданов

Останні новини