17 вересня 2022, 17:59

Портніков: Путін зазнав публічного приниження від Моді на саміті ШОС

Віталій Портніков розповів про невтішні для глави Кремля підсумки саміту ШОС у Самарканді.

Портніков: Путін зазнав публічного приниження від Моді на саміті ШОС

Президент Росії Володимир Путін зазнав публічного приниження від прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді під час їхньої зустрічі на полях саміту Шанхайської організації співробітництва (ШОС) в Узбекистані. Індійський лідер несподівано закликав Путіна припинити війну в Україні, після чого російському диктатору довелося виправдовуватися.

Таку думку озвучив журналіст і ведучий Віталій Портніков в ефірі свого YouTube-каналу.

"Однією з головних і досить несподіваних підсумків саміту Шанхайської організації співробітництва для президента Росії Володимира Путіна стало публічне приниження, яке Путін зазнав від голови індійського уряду Нарендри Моді. І зараз про це публічне приниження світові медіа говорять набагато частіше, ніж про всі інші заходи. Нарендра Моді публічно заявив Володимиру Путіну про те, що війна несвоєчасна та не потрібна порівняно з тими викликами, з якими сьогодні стикається людство, і зазначив, що він неодноразово говорив це російському президенту в їхніх телефонних розмовах", - заявив аналітик.

За словами журналіста, ці слова індійського лідера застигли зненацька Путіна, внаслідок чого він був змушений виправдовуватися у невластивій для нього манері.

"Було очевидно, що російському президентові все це неприємно слухати. Було очевидно, що все це російському президенту неприємно вимовляти. Це стало ударом по тій концепції загальної поваги Росії у країнах глобального Півдня, яка просувається російською пропагандою", - додав експерт.

Нагадаємо, Моді заявив Путіну, що "зараз не епоха для воєн, оскільки світ має дбати про продовольчу та паливну безпеку".

Путін, у свою чергу, спробував запевнити, що "Росія зробить усе, щоб конфлікт в Україні завершився якнайшвидше", але при цьому звинуватив Київ у "небажанні вести переговори".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Виталий Портников

Останні новини